Wlosi i nadwaga

Temat przeniesiony do archwium.
Ostatnio slyszalam, ze Wlosi sa najszczuplejszym narodem w Europie. Zdziwilo mnie to troche, bo zawsze sie mowi, ile to Wlosi jedza i o jak poznej porze. Tutaj na forum takze czytalam parokrotnie, ze dziewczyny sa czesto przy kosci. Jak to w koncu jest?:)
Problem nadwagi dotyczy przede wszystkim mlodych ludzi - nastolatkow i nastolatek. Przyczyna jest nie tyle co samo jedzenie co brak ruchu. Rano jedza slodkie merendine, co niektore cappuccino i cornetto, potem na obiad syty talerz pasty a miedzyczasie gdzie to wszystko spalic? Kiedys dzieci mialy wiecej ruchu a teraz po szkole wracaja do domu i pierwsze co to przed komputer lub play station. Doskonale widac to po szwagrze moim (brat meza) ktory jak przyjezdza na weekend do domu to ze swoimi przyjaciolmi kontaktuje sie ...ale tylkoprzez skype'a. Potrafi tak przesiedziec caly weekend.
pozdrawiam
A TO ZADZIWIAJACE....:-))SZCZUPLEJSI OD FRANCUZOW-NIEMOZLIWE::d:d:d
zapewne nastapil blad w druku:)
za to babki po 40 tce sa przerazliwie chude. szczegolnie rozwodki..
Nie, to nie byl blad w druku. We Wloszech zyje najmniej ludzi z BMI powyzej 25.
moze akurat ci rzadko z domu wychodza;)
moj ex rzeczywiscie byl bardzo szczuply...powiedzialabym nawet chudy przy wzroscie 183 czyli jak na Wlocha dosc sporo.ale z tego co zaobserwowalam to wyroznial sie swoim wzrostem i waga spsrod znajomych. osobiscie nie poiedzialabym ze Wlosi/ Wloszki sa najszuplejsi w Europie.Mlodzi Polacysa chyba nawet szczuplejsi. no chyba ze tylko brano pod uwage ludz po 40 a w Europie to znow takch grubasow nie ma jak np w USA.
Ja sie moge zgodzic, ze ogolnie rzecz biorac Wlosi sa szczupli, na podstawie moich obserwacji. Wszyscy moi znajomi i cala ,,moja,, rodzina sa szczupli. Pewnie dlatego, ze zdrowo sie odzywiaja ostani posilek jedza o 19 i duzo pracuja (w pracy sporo ruchu i stres). Oczywiscie widzialam tez na ulicy osoby przy kosci ale w takiej mieszance narodowosci nie jestem w stanie okreslic czy to na pewno byly Wloszki czy moze np Brazylijki. No ale oczywiscie znajda sie Wlosi i Wloszki takze przy kosci jak wszedzie.
może cały sekret w tej kawie co piją po kazdym posiłku?
cos w tym chyba musi być ;D
wloskie dzieci sa grube,sa zle zywione przez rodzicow
nie wiem gdzie widzicie tych wloskich grubasow, jak dla mnie wszystko w normie, a jesli chodzi o dziewczyny wloszki to rzadko widze jakas z tzn oponkami czy waleczkami, wprost przeciwnie
jesli chodzi o wlochow to wielu jest na dietach, tutaj majatek zbijaja dietolodzy i dietetycy zbijaja majatek.
wielu moich znajomych ma diety, ja zreszta tez jestem na diecie ale nie jakiejs drastycznej. chcialam troche schudnac i lekarz ustawil mi wszytsko z glowa. mam 1200 kalori ale jem wszytsko i to w takich ilosciach ze wielu rzeczy nei mozna nawet przejsc. jemy po prostu zdrowo, dodatkowo tez mozna sobie skubnac ciasteczko i zjesc pycha pizze.
z dieta chudniesz powoli i bez efektu jojo. ja przez 4 miesiace schudlam 4,5 kg i teraz jesli cos to waga wacha mi sie o max. 1 kg. teraz juz stosuje mniej diete bo mi sie po prostu nie chce i lubie sobie podjesc ale przynajmniej od razu czuje sie lepiej.
dodatkowo wiele moich znajomych tutaj ktore byly czy sa w ciazy wszystkie mialy diety. to akurat jest dla mnei paranoja ale ....
niestety ale wiele osób stosujących dietę myli dwa podstawowe pojęcia, utrata wagi a "utrata tłuszczu".....efekt jojo to nic innego jak eliminacja wody z organizmu ...."spalony tłuszcz" nie powraca
dodatkowo jeżeli ktoś cwiczy może wyglądać korzystniej oraz złapać dodatkowe kg z uwagi na to że mięśnie są cięższe od tłuszczu.
Ogolnie Wlosi maja najnizsze IBM w UE. Nie dotyczy to dzieci, ktore dla odmiany sa najgrubsze w UE.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia