pizza czy pasta?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |
dla takiej mojej bzdurnej statystyki:
jesli mialbys/abys wybrac, jesc do konca zycia tylko pizze albo tylko paste, to co? mozecie tez dodac dlaczego.
ja ze wzgledow czysto zywieniowo-dietetycznych(zboczenie profesjonalne):-)

wybiore paste(di grano duro),bo jest zdrowszaaaa,nie podnosi cukru we krwi....

ps.trzeciej opcji nie masz?:-)))
zdecydowanie pasta bo mozna zrobic ja na tysiace sposobow, teoretycznie rowniez pizze ale pizza to pizza...:)
Makaron.:-) Za pizza nie przepadam.
Oczywiście w dole tekstu ankiety małym drukiem dopisano, że gdybyśmy jedli tylko pizze lub makaron, to ten nasz koniec życia zbliżałby się milowymi krokami.:))))
chyba bym zwariowała jakbym miała do końca życia jesć pastę :D:D
nie mówiąc już o pizzy..
specjalnie dla zboczonej kasi z milano dodaje trzecia opcje - lody!
apropo jedzenia,czy w mediolanie mozna gdzies zjesc po polsku?
mozesz zrobic zakupy w rosyjskim sklepie na via boskovich(jakos tak::))polowa produktow jest z polski,a co wtorek przywoza z polski bialy ser i jest naprawde pyszny,sa tez nasze kiszone ogorki:)polskie piwo,polski chrzan,polska kielbasa i ser gouda:)polskie ptasie mleczko i takie tam inne:)w kazdym razie rosyjska jest tylko nazwa,sklep zwie sie ''kalinka'',warto kiedys sie tam wybrac-polecam:)
o w zyciu zadna z tych 2 opcji!!tym bardziej wieczorem.co do trzeciej to z checia ale wtedy musialabym se sprawic spodnie na gumce;)))
a ja stawiam na wszystkie trzy opcje:)
i najchętniej to wszystko razem...lodziki zawsze się zmieszczą;-P
A dla mnie zamiast "czy" powinno być "i" ...pasta i pizza ;-)
Choć z tym pierwszym można o wiele więcej pokombinować, więc jeśli do końca dni...to chyba jednak pasta ;-) hmm....ale raz na jakiś czas przegryziona pizzą wegetariańską i najlepiej pistacjowymi lodami ;-))
Regina...racja z tymi spodniami na gumce...ja mam spódnice na gumce, ale niestety letnią i na chłody też by se musiała sprawić takie spodnie heh ;-)
Ale, że Ty w Napoli przebywając nie zachwalasz pizzy to się wstydź Dziewczyno oj wstydź ;-)) Pozdr *** bacioni
eeee bellla widze ze juz znad morza wrocilas!!ale ten czas szybko leci!!ja jeszcze na szczescie mieszcze sie w dzinsy:)))bo lece prawie caly czs na minestrach:)))na tym polu rafka spasowal jak zobaczyl ze za nic nie zmusi mnie do zjedzenia tych jego ^pysznosci^:)))od jakiegos czasu zmienilo chlopie taktyke tuczenia-teraz codziennie ano idzie do cukierni brata i przynosi mi cornetti takze byc moze owe spodnie na gumce bede sobie musiala niedlugo sprawic!!zobaczymy jak ciebie uracza kiedys gigantyczna margherita obsypana tunczykiem-juz na samo wspomnienie mnie mdli:))czy dalej bedziesz kochala tak pizze:))
hehe :-) A no wróciłam właśnie :-)
Zupki dobra sprawa, zwłaszcza jeśli czysto warzywne..mniam mniam....ja właśnie się tam teraz zupkami objadałam, pyszne i pełne jarzynowych farfocli były :-)
Ten Twój Rafka jest pomysłowy, więc pewnie na cukierni się nie skończy ;-)
Ale co do gigantyzmu pizzy - to nie ma chyba takiej której nie dałabym rady zjesc...oby tylko bezmięsna...tuńczyka wolę z makaronem co prawda, ale uwielbiam go ogólnie, więc uboga w składniki margherita con tonno jakoś mnie nie przeraża;-))...czekam aż mnie gdzieś uraczą taką pizzą co aż mdli ;-))
A ty jeszcze w Italii czy już w Białym?? do szybkiego Bella !! Baci***
no mam nadzieje ze w koncu mu sie znudzi te codzienne bieganie do cukierni!!!ja narazie zostje tutaj gdzie jestem-pogadamy niedlugo na msn.zdradze tylko ze ja jednak kupie sobie te spodnie na gumce ale to nie z powodu cornetti bynajmniej....
jaaaaaaaaa....królowo, naprawdę? no to moje najszczersze gratulacje!
pzdr:)
A to wszystko ekologiczne czy na chemii pędzone?
agatka wczoraj sie dowiedzialam i jak narazie nie moge w to uwierzyc:)))
pasta "CALA ZYCIE"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hit parade:

1° AMATRICIANA (TATUS VERSION :)
2° PASTA ALLA NORMA
3° CARBONARA

PAPAPAPA
Leon
[gg]
super:)
ślę buziaka!
hahahah idę poinformowac Twojego brata...
ŻARTUJĘ;-))
hehehe jestem w rzymie i jest normalnie ze libie pasta
ale kto mieska w napoli wole pizza :D

pa pa

Leon658115
agatka idz i powiedz moze to go w koncu do dzialania zmobilizuje!!:))))
leoland nie pozostaje mi nic jak tylko obalic twoja teorie:))moj byly chlopak czystej krwi romano dalby sie pokroic za pizze-przez niego wlasnie mam pizzawstret:))obecny ten z ktorym jestem napolitano swiata swiata za makaronem nie widzi-pizze przy mnie jadl tylko raz.oczywiscie wyrob mamy:))
Regina delle farfalle:)
Ja też Ci bardzo gratuluję!
Leoland, a co to jest ta famosa pasta alla norma??:)
obecny ten z ktorym jestem napolitano swiata swiata za makaronem nie widzi-pizze przy mnie jadl tylko raz.oczywiscie wyrob mamy:))
Zaczyna mi imponować. :))
Margherita 24 , Agatko oj nie ładnie jest pokazywać fotkę koleżance z netu. Haha :))
kappala, powinnaś jej pogratulować totalnej naiwności :))
http://gruppoamiche.it/ricetta-pasta-norma.htm
ale o co Ci chodzi?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa