gestykulacja

Temat przeniesiony do archwium.
WITAM CZY ZNACIE JAKAS STRONKE ALBO KSIAZKE OGOLNO DOSTEPNA, W KTOREJ ZAWARTE SA WSZYSTKIE MOZLIWE PORZYKLADY GESTOW, DOSC SPECYFICZNEJ GESTYKULACJI WLOSKIEJ?WIDZIALAM TAKA W RZYMIE, ALE TUTAJ NIE ZA BARDZO DLATEGO PYTAM, MOZE KTOS WIE?POZDRAWIAM
mam ja w Polsce,zostawilam w domu.Zadzwonie jutro to podam ci autora i tytul ,po poludniu
dzieki serdeczne stokrotko dobranoc wszystkim!!!
Czesc stokrotko moglabys mi wyjasnic w kilku slowach na czym by miala polegac ta ksiazka dotyczaca gestykulacji wloskiej,sa zdjecia i opisy kiedy ich uzywac? Bo mnie troche smieszy fakt uczenia sie gestykulacji z ksiazki, ale moze to bledna opinia moze rzeczywiscie può servire?:)
smieszy cie a jezeli nie mam dostepu do filmu to jak mam sie nauczyc po za tym jestem rehabilitantka i wykonuje masaze i myslisz ze gestow uczylismy sie z filmu?
Witaj,
w książeczce "Włoski bez cenzury" wyd.Berlitz jest krótki rozdział o gestach. Sama książka uczy zwrotów "z ulicy", więc jeśli jedziesz do pracy do Włoch, to powinny się przydać, chociażby po to by wiedzieć czy ktoś Cię nie obraża podczas rozmowy.
Pozdr.
Obiecany tytul: Spokojnie to tylko Włochy" Raymond Flower,Alessandro Falassi Wydanie specjalne dla Newsweek Polska.Kupilam w Empiku
SUPER DZIEKUJEEEEEEEEEEE
dziekuje,dlaczego nie spisz?
stokrotka fajny fragment jest w recenzji tej książki:
Zdradza w czym tkwi tajemnica włoskiego temperamentu, uwielbienie Włochów dla teatralności i wyrażania myśli językiem ciała.
http://www.newsweek.pl/szok_kulturowy/index.asp?Wydanie=632
Ciao,to mije ulubione powiedzenie:co mi teatr odstawisz.Mowa ciala Wlochow jest tak teatralna,ze to bylo mije pierwsze skojarzenie i utrwalilo mi sie.Przykre ale prawdziwe.Wlaczcie wloska telewizje a tam sam teatrzyk ,wszystko jest robione pod publiczke,wloski parlament ma teatralne zachowania.A co najglupsze to jak ogladam wloskie filmy/co niektore/to tak jakbym widziala gre naszych polskich aktorow z przed lat, w czwartkowej "Kobrze".Zachowania aktorow wloskich nie sa filmowe,jak to widzimy w filmach amerykanskich,one sa jak z teatrzyku "Kobra'[.Mam na mysli seriale policyjne.Bardzo mnie razi ta sztucznosc tetralna.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka