Antybiotyki

Temat przeniesiony do archwium.
Ile wazna jest recepta w Italii na antybiotyk? Wiem, ze jest cos takiego ze na ta sama recepte mozna kilka razy kupic natybiotyk. Daja pieczatke z data na recepte podczas pierwszego wykupienia antybiotyku. Ile mc jest wazna?
recepta jest wazna krotko, pare dni.ok tygodnia.Mysle ,ze ci sie cos pomylilo.Antybiotyk to wazna sprawa.Nawet w kraju ma okreslona waznosc takowa recepte,nie mozna samemu robic tak jak ty to opisujesz,jestem zaskoczona twa niefrasobliwoscia.
A moze dostaniesz bez recepty..tutaj wszystko jest mozliwe, ja kupuje tabletki antykoncepcyjne bez, a moj maz normalnie antybiotyk, tyle tylko,ze pytaja jaka dawka..dla mnie to nie do pojecia, bo sama jestem farmaceutka..
bylam rok temu bardzo chora.. miesiac bralam antybiotyk,wiec jakas praktyke mam :D antybiotyk wypisuja ci na recepte ,w aptece daja ci lek ,nic nie placisz bo masz recepte i zabieraja recepte,czyli masz antybiotyk i ocalona kase w portfelu a nie masz juz recepty,tak to widze.Ale poniewz to Wlochy, dany farmaceta jest krolem w swym panstwie aptece ,moze robic co chce..
no mieszkam tu..burdel maja niesamowity..raz tak raz takk..
no mieszkam tu..burdel maja niesamowity..raz tak raz takk
Potwierdzam
ja dostalam recepte z powrotem, i placilam za to ze ona byla przepisana przez lekarza prywatnego.
czyli znakiem tego recepta nie jest tym czym jest w Polsce,moja recepta byla ze szpital od lekarza prowadzacego chorobe i kazda inna od lekarza rodzinnego pisana na specjalnym druku z nr codice fiscale byla bezplatna i zabireana przez farmaceute,tzn za lek placi rzad wloski!Nareszczie sie przydaje ten rzad wloski na cos,zaoszczedzilam troche kasy na lekach.Maly sukcesik.
Jeżeli jest to recepta zwykła na białej kartce ważna jest 3 miesiące a niektóre nawet rok kalendarzowy np.w przypadku środków antykoncepcyjnych i wtedy po każdym zakupie farmaceuta ją zwraca wraz z paragonem przyczepinym do recepty(możesz odliczyć od podatku) jeżeli natomiast jest to recepta tzw.czerwona jest jednorazowa.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia