Żandarmeria watykańska przyłączy się do Interpolu

Temat przeniesiony do archwium.
Żandarmeria watykańska przyłączy się niebawem do Interpolu - zapowiedział prezes sądu w Watykanie Nicola Picardi w wywiadzie dla dziennika "L'Osservatore Romano".
Żandarmeria to licząca ponad stu funkcjonariuszy wewnętrzna policja w Watykanie, złożona głównie z byłych włoskich policjantów.

Prezes sądu, nazywanego "Trybunałem papieża", zwrócił uwagę na potrzebę wymiany informacji między policjami i organami ścigania innych krajów. Jak dodał, temu właśnie ma służyć przystąpienie żandarmerii watykańskiej do międzynarodowej organizacji policji kryminalnych.

Picardi przypomniał, że już w 2006 roku delegacja watykańskiej żandarmerii brała udział w spotkaniu szefów policji 56 państw członkowskich OBWE.

(PAP)
pewnie nudzi sie chlopakom w Watykanie ,chca troche w delegacje pojezdzic...od zony odbic na troche,na dziewczyny z innych religi pogapic sie troche..protestantki tez sa ladne..
Hmm, interesujące a można się tam do nich do roboty przyjąć? :)
czemu nie,pomoglbys nam docisnac a.s cha,cha..
No tak, ale od razu bez przygotowania na taki trudny odcinek? Ja myślałem, że jakąś praktykę bym wcześniej miał.:)
hahahahahahaaah
z tego co ja pamietam to ostatnimi laty zdrzyly sie 2 zupelnie niewyjasnione sledztwa, w spr.morderstw na terenie Watykanu.Jakby chciano stworzyc wrazenie ze bylo to cos przypadkowego..moze za jakis czas doczekamu sie wyjasnienia tych zagadkowych zbrodni watykanskich
znowu literowki,przepraszam,pojde sie polozyc,padam juz
..protestantki tez sa ladne..
khe khe:D
to khe khe jest w sensie -"rece opadaja":)
Opisz opadające ręce jakoś inaczej, bo to khe, to zabrzmiało raczej, jakby ci sie flegma odrywała.DD
dobra, to zamiast " rece opadaja" powiem "zatkalo mnie" :D cieszy?
gleboko wierzymy ,ze ci te rece odpadna calkiem i juz nigdy nie dotkniesz klawiatury,bo dotykanie klawiatury przez ciebie jest jednoznaczne z pluciem na ludzi
O! teraz całkiem inaczej.:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Studia językowe

Zostaw uwagę