Włochy staną przed sądem za... śmieci

Temat przeniesiony do archwium.
Komisja Europejska ma dosyć włoskiej nieporadności. Urzędnicy w Brukseli chcą postawić rzymskie władze przed sądem za to, że... Włosi nie umieją posprzątać Neapolu i wywieźć wreszcie śmieci z miasta.
"Komisja już podjęła decyzję o postawieniu Włoch przed Europejskim Trybunałem Sprawiedliwości. Ma ją ogłosić 6 maja" - mówi australijskiemu "Herald Sun" anonimowy brukselski urzędnik. Bo władze Unii mają już dosyć tego, że władze Neapolu nie umieją sobie poradzić ze śmieciami.

Wszystko przez pełne wysypiska. Mieszkańcy miasta nie chcieli budowy spalarni, więc nie było dokąd odpadków wywieźć. I teraz ulice Neapolu są zasypane stertami cuchnących śmieci.

Unia chce teraz nauczyć władze w Rzymie, że jak państwo członkowskie nie radzi sobie z podstawowymi funkcjami, to czeka je proces. Jeśli Włochom nie uda się wytłumaczyć w ETS, dlaczego mieszkańcy miasta przez kilka miesięcy mieli na ulicach cuchnące śmieci, to sąd nałoży na włoskie władze wysokie kary.
no nareszcie! nareszczie 'cuś' drgnelo!poczekamy do 6 maja!
MOIM ZDANIEM MYLISZ SIE TO JEST ZA LENIWY NARUD ZEBY NAPRAWDE COS SIE ZMIENILO JAK ZWYKLE SKONCZY SIE TYLKO NA GADANIU
MOIM ZDANIEM MYLISZ SIE TO JEST ZA LENIWY NARUD ZEBY NAPRAWDE COS SIE ZMIENILO JAK ZWYKLE SKONCZY SIE TYLKO NA GADANIU
jasne..leniwe brudasy..ale wyrok to wyrok..kasiore zasądza do placenia..ale potem pewnie umorza..albo laskawie zgodza sie zainwestowanie tej umorzonej kary finansowej w jakas spalarnie.. he :D
Dawno, dawno temu za pięknych czasów kapitalizmu, kiedy państwa były jeszcze niepodległe i niezależne, politycy odpowiadali za swoje błędy przed wyborcami a nie, jak teraz przed jakąś enigmatyczną komisją superpaństwa, przed wielkim bratem.
bo to jest tak jak serialu brazylijskom..nastepne odcinki do przewidzenia..latwizna..tak jak i z powrotem Sylvia Berlusconiego do wladzy..to tez ktorys tam z odcinkow 64.879..
DZIEKI ZA RADE JESTEM NOWICJUSZEM W KOMPUTERZE ALE PO 4 LETACH W TYM KRAJU TROCHE WIDZIALAM MAM MAME W OKOLICACH NEAPOLU OD 11LAT
Temat przeniesiony do archwium.