jak się nazywa to pyszne słodkie pieczywo

Temat przeniesiony do archwium.
które podają we Włoszech na śniadanie z dżemem?I czy można coś takiego kupić w Polsce w piekarniach?
la brioche./briosz/skojarz z broszka...albo croissant/ rogalik.. Kruche z zewnątrz, w środku puszyste, warstwowe i mocno pachnące, lekko maślane??? hehe..jest to kaloryczne, tuczace..bo z ciasta francuskiego..pelno tego w Polsce,mozliwe ze ma inny smak bo inna mąka. :D oto przepis:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/croissanty/przepis.html
nie nie!!Nie było to z ciasta francuskiego, tylko drożdżowego.Coś podobnego do naszej chałki, tylko jakby bardziej zbite.Pyszne było no!I zapomniałam jak się nazywa:((
Brioss jest smakołykiem sniadaniowym tutaj, kalorycznym acz pysznym:) tak jak mowisz zbite ciasto. Sa rozne rodzaje, najlepsze produkuje firma Mulino Bianco:)
Najlepsze produkuja pasticceri artigianali !!!

 »

Programy do nauki języków