Jak dojechac na dworzec

Temat przeniesiony do archwium.
Mam uprzejma prosbe do wszystkich mieszkancow Turynu - poprosze o informacje jak najlepiej przetransportowac sie z lotniska (Caselle) na dworzec kolejowy Turyn Ligotto, ew. o informacje jak poza pociagiem najlatwiej dojechac do Asti.
Pozdrawiam jk
dojazd Torino Asti wejdz w http://trenitalia.it/ wpisz nazwy miast i godzine odjazdu jak ci pasi :D
w interenecie pisza ze dworzc jest 150 m od lotniska..wpisz fraze dojaz z... do co sama napisalas powyzej ..i znajdziesz..google kochanie, w google
troche dziwne prosic' wszystkich mieszkancow Turynu' o to co sie samemu moze znalezc wyszukiwarce..moze lepiej bylo do prezydenta zadzwonic?
i po co te głupie komentarze?skoro prosi to wystarczy odpowiedzieć...jeśli się nie wie to po co się wypowiadać?pisanie tylko po to aby był jakiś wpis nie ma sensu!
Popieram. Sette, człowiek nie może o nic zapytać, żeby nie dostać od Ciebie po łapach, często bez powodu. I po co? Ja rozumiem, ze Ty się świetnie bawisz, ale to naprawdę robi się męczące.
[wpis usunięty]
Spod lotniska odjezdzaja (w dni robocze co ok. 15 minut) autobusy linii SADEM do centrum Turynu, koniec ich trasy jest blisko glownego dworca - stacji Torino Porta Nuova. Z niej ok. 2 razy na godzine jezdza pociagi do Asti (intercity i regionalne).
Co do Lingotto - nie wiem...
akurat sie nie bawilam..od razu podalam linka co do pociagu, a ostatni wpis to bylo moje glosne myslenier\czej glosne zdziwienie ..To juz nawet glosno pomyslec nie mozna..Moze ksiedza zaprosimy zeby poswiecil i msze na forum odprawil skoro chcecie powaznej atmosfery..ja moge sie na ta msze nawet na czarno ubrac.
czesc
potwierdzam wypowiedz Oty - autobusem Sadem do Torino Porta Nuova, a stamtad pociagiem do Aosty.
Co do dworca Lingotto, to z Porta Nuova jest to jeden przystanek pociagu - nalezy wsiasc w jakikolwiek pociag regionalny odjezdzajacy w strony "poludniowa" Turynu, czyli musisz szukac pociagow kierunek Bologna -Savona - Cuneo - Genova - Pinerolo.
Czyli jesli wsiadziesz w pociag do Aosty w Porta Nuova, to Lingotto po drodze nie bedzie :)
Mozesz tez dojechac do Lingotto z Porta Nuova autobusem num.14, ale to dluzsza wyprawa, bo wiadomo korki...
O przepraszam - dopiero teraz doczytalam sie, ze chodzi Ci o Asti, nie Aoste :)
Najlepiej jednak do Asti pociagiem pojechac, o polaczeniach autobusowych nic nie wiem.
Sette, tylko się nie wkurzaj na ,mnie..

(biernik: kogo, co)tę mszę: na przykład odprawić...
(narzędnik:kim, czym) tą mszą: na przykład dowalić grzesznikowi..
pozdrawiam :)
nie mam w klawiaturze ę..na szybko..musze 'popracowac' by wstawiac polskie znaki..caly sekret
yamcia dziecko kochane ja sie nie wkurzam ,nigdy na nikogo..co sie bede wkurzac na wirtualane matrixy???..hehe ale ze ci sie chciala z lupa moj wpis czytac./kurcze ja az musialam ze 3 x wzrokiem to przeleciec zeby dojrzec...literowka mi sie zrobila..jak za szybko pisze! to mialo byc: te msze czyli ze znakami: tę mszę a dosadniej by zabrzmialo TE msze..w domysle 'czarna'zalobna,smutna.....heheheh...
Dziekuje czesci czytelnikow za odpowiedz badz probe odpowiedzi - mysle ze jestem juz wystarczajaco poinformowany - co do pozostalej czesci "pisarzy forumowych"- mysle ze trzeba byc wyrozumialym, ludzie z kompleksami sa z reguly trudni we wspolzyciu.... Pozdrowienia dla wszystkich
zycia w realu nie da sie przeniesc do sieci.. i vice versa .No, moze w filmie :D Dobrego 'turynowania'
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia