8 Grudzien w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
8 Grudzien jest swietem we Wloszech. Czy moze mi ktos powiedziec co funkcjonuje w Rzymie w tym dniu? Czy sa sklepy otwarte?...musea, restauracje? czy jezdza autobusy, metra? Sa otwarte Pizzerie, kioski z biletami? Z gory dziekuje..
Komunikacja jezdzi, rozklad jak w dni swiateczne (www.atac.roma.it)
W scislym centrum wszystko jak w niedziele, czyli czesc sklepow otwartych, bary, restauracje i muzea tez. Otwarte centra handlowe. Kioski z biletami czyli sklepiki tzw. "Tabacchi" - czesc jest zamknieta. Bilety dostepne sa w automatach na dworcach i stacjach oraz w niektorych kioskach z gazetami.
My też powinniśmy mieć wolne, mogłabym wypoczywać w urodziny :)
dzieki za info! ..pozdrawiam
Hej..moje urodziny 10..jestes tez z pod zanku strzelca..?
Kto to "my"..masz na mysli szkole??
to ja proponuje by wszystkie piatki 13 byly wolne ..bo to moje urodziny..i caly narod ma me pozwolenie tez wypoczywac w moje urodziny, a co tam niech i rodacy poleza brzuchem do gory..hehehe
8 grudnia Swieto Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny.Immacolata Concezione della Beata Vergine.
Il piu' grande mistero della fede. Festa e celebrata sin dal sec. XI e si inserisce nel contesto dell’Avvento-Natale Congiungendo l’attesa messianica e il ritorno di Cristo con la memoria della Madre. Il dogma dell’Immacolata Concezione fu proclamato da PioIX nel 1854.Dla mnie smutne swieto dzien imienin mej zmarlej na rak piersi przyjaciolki ia takze dzien jej smierci..co roku umiara w Polsc e 2 tys kobiet na raka piersi i co roku u 4 tys Polek zostaje wykryty..
Ota: "...musea tez?", czy rowniez Musea Watykanskie?
Lepiej sprawdzic konkretne muzea.
http://www.romaviva.com/ponte-immacolata-2009-roma.htm
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia