SAVNO

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Od 1 stycznia w mojej miejscowości i w okolicach będą likwidowć miejskie kontenery(plastik,karton i szkło)Od stycznia każdy będzie miał do dyspozycji po 30 worków na plastik i karton i pojemnik 120 l na szkło.Czy ktoś się z tym spotkał?Jak będzie wyglądało rozliczenie za te śmieci?Nie podoba mi się ten pomysł bo ludzie będą palić w piecach wszystko co się da spalić.Już teraz jak się ściemnie to czuć co ludzie palą.Strach pomyśleć co będzie od stycznia.,,Włoska Ekologia?''Pozdrawiam
w Trento jest to od maja....i to nie jest wg mnie normalne ..ale takie sa dyrektywy EU..mamy segregowac smieci juz w domu..ja wpanike wpadam kiedy jaki worek mam wystawic..ach we wtorek szklo..w czwartek paiepr karton..czasem mi sie myli..i wystawiam odwrotnie..plastik puszki w poniedzialek..i w sumie te wory leza ty z obsranymi pampersami po chodnikach jak w jakims Nepaolu..Ludzie zle segregjua to sluzby odpowiedzialane za wywoz wora nie biora tylko naklejaja czerwona adnotacje ze segregacja niewlasciwa i maja przesegregowac..hehehehe..Jeden stary kawaler/gej z reszta/ chodzi po mieszkaniu za swa 80 para letniawloska matka i mowi jej:mamma tu nie! tu papierki !..plsatik tam do drugiego!..a mamma ma Alzhaimera i to nie pomaga ..wiec chodzi zania wkrok w krok..jak cos trzeba wyrzucic to wloska mamma go wola i on wrzuca smieci do odpowiedniego worka czy kontenitora..nam tu dali duze kontenitory do domow ..smrod latem z psujacych sie owocow np melony..az strzelaly sfermentowane.... hehehehe.... z warzyw..czy zasranych pampersow./sasiedzi maj dzieci/..muszisz to w domu trzymac i czekac na wlasciwy dzien wywozki...mamy takie tygodniowy rozklad wywozu smieci trzymam to wkuchni i zerkam w panice.... ja cholercia ZYJE TYMI SMIECIAMI.....musialam swe zycie 'dopasowac do grafiku wywozu smieci.'.bo jak nie to multa!:D

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę