Cytat: Fidelia
Tylko nie na zadupiu......nie bylas tutaj nigdy,nie wiesz jak tu jest.....powielasz tylko opinie wlochow z tzw.polnocy,ktorych zreszta wieksza czesc pochodzi wlasnie z zadupia,tylko sie wstydza swojego pochodzenia.
Ot patriotyzm lokalny sie we mnie odezwal!
Fidelia, ludzie z Polnocy maja bardzo ciasne horyzonty i bardzo chetnie powielaja stereotypy dotyczace poludnia, nie bedac nigdy ponizej Rzymu. Czyli, jak to sie mowi w Polsce, "w dupie byli i gowno wiedza"... Ja wlasnie wrocilam z tego "zadupia" i jestm zachwycona i bardzo pozytywnie zaskoczona (bo wlasnie nasluchalam sie na tej "wspanialej" Polnocy, gdzie kazdy nie widzi dalej niz za czubek wlasnego nosa, jakie to Poludnie jest straszne!!!) Zjezdzialm dwa regiony wzdluz i wszerz i poznalam duzo wartosciowych ludzi, uczciwie pracujacyh, nie mafiosow, nie macho, nie naciagaczy... Musze sie tez przyznac, ze ich hojnosc niejednokrotnie mnie wzruszyla. Nie mowie, ze na Poludniu wszystko jest idealne (bo przeciez trudno ignorowac najwieksza bolaczke Poludnia, czyli przestepczosc zorganizwana) ale nie taki diabel straszny jak jak go maluja! (Albo lepiej: nie taki diabel straszny jak ciasnota mentalna! ;))))
Sorry, Ewelina za off-topic! Podobno we Wloszech jest wielu polskich ksiezy, wiec jesli podasz dokladniejsze namiary, na pewno bedzie latwiej jakiegos znalezc...
Pozdrawiam z depresyjnej Padanii! :)
edytowany przez Paola81: 24 sie 2013