matura z włoskiego

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś moze zdaje teraz mature z włoskiego?:)
tak
si :)
i jak wam idzie? mam nadzieje e nie bedzie zbyt trudna:p
Tak, tak, tak ;) Oczywiście, że zdajemy :) Mi przygotowania tak średnio, chociaż w porównaniu z innymi przedmiotami to tylko z włoskiego coś robię ;) Trochę z Progetto Italiano 3, trochę oglądam TV, trochę podczytuję sobie :) A Wy?
hmm ja tak wlasciwie tez cos sie staram robic;) tznteraz juz troche mniej ale zawse cos! skąd jestescie tak w ogóle?
Poznań :)

A co robisz w ramach przygotowania?
hmm np w tej sekundzie słucham włoskiego radia:P
a tak na serio to ogólnie robiłam dosyc duzo róznych testów zarowno z czytania jak i sluchania, ogladam duzo filmów no i troche wypracowan, procz tego tez cwiczenia maturalne z ustnej, troche sie tego uzbieralo no ale jednoczesnie znacznie sie podciagnelam bo moj pomysł matura z włoskiego musze przyznac był dosyc ryzykowny a teraz zupełnie nie żaluję!:)
tez zdaję w tym roku z włoskiego:) ale tak w zasadzie to niewiele nas, jak na cała Polskę.
ja musze przez to zdawac w 13 bo pisze jedyna z całej mojej szkoły:D
ja zdajem;] haha i nic sie nie ucze;/ ale w sumie trochu umieem na probna tez sie nie uczylam a dalam rade;D i tez pisze sama w szkole;]
haha a każą Ci za to jechac do innej czy organizuja specjalnie komisje?:P dla mnie niebyli tacy łaskawi:p
A jakie wyniki mieliście z próbnej? :)
ja niestety nie moglam zdawac próbnej bo włoski zdaje jako dodatkowy, a obowiązkowy angielski dwujęzyczny;/ wiec nie było szans...
Ja podobnie... na ustny jadę do innego miasta, a pisemny mam u mnie... trzy osobowa komisja do pilnowania jednego gościa ;)
Od tego roku chyba tylko dwuosobową? :) Czy na pisemnych są trzy osoby? Też będą mnie pilnować trzy osoby, mimo iż będę sam!? :D
Tez jestem sama w szkole...i nie wiem czy zdaje w zwiazku z tym gdzies indziej czy w swojej heh, musze dopytac, w koncu to juz za 3dni :) Ustna mam u siebie, bo przychodza ludzie z innej szkoly :) tez wybralam jako dodatkowy ten wloski wiec nie pisalam probnej...na razie sie nie przygotowywalam, tyle co na piatkowych lekcjach prywatnie, ale to raczej nie sa lekcje pod katem matury...no ale zawsze cos:)
nie wiecie moze czy we wloskim tez sa dwa rodzaje rozprawek? opinion essay i for and against essay? one sie troche roznia, dlatego pytam :)
Też zdaję włoski podstawowy jako jedyny w całym mieście, więc musiałem na ustną dojechać do innego miasta, gdzie zebrano 6 osób (z różnych miejscowości). Przygotowania do ustnego poczyniłem na dzień przed egzaminem. :):):) Dość sprawnie mi poszło, potrzebne słówka wiedziałem, kręcić zacząłem przy pytaniu do zdjęcia, bo sam nie bardzo wiedziałem, co komisja chce usłyszeć i w sumie zbyt mądra moja wypowiedź nie była. Pewnie za to mi odjęli punkty i może za kilka potknięć, które wyniknęły z nerwów. :) Wynik zadowalający: 17/20 pkt. :) Teraz tylko pisemny w środę. :)
Z języków przede mną jeszcze rozszerzone francuski i angielski. :)
Powodzenia wszystkim! :)
hej ja tez zdaje :) pisemna w szkole, a ustna w katowicach, no ale niesttey nie moglam pisac probnej bo zdaje angielski tez, wiec zobaczymy jak mi to wyjdzie w ogole ;) powodzenia :)
czesc!ja zdawalam mature z wloskiego ponad 10 lat temu,bylo fantastycznie,bo nikt w komisji nic nie rozumial i mozna bylo to wykorzystac na malych potyczkach jezykowych,tego samego CI zycze.pa. in bocca al lupo!
ciao!

ja rowniez zdawalam wloski, a poniewaz w mojej szkole tego jezyka nie bylo zwolali mi specjalna komisje, byla naprawde prosta...
tak ja tylko mam jeden problem z matura ustną moja szkoLa nie ma drugiego egzaminatora i muszę zdawać w innej szkole i najbardziej sie tego boję bo nie będę znała tam nikogo:(
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka