borsa di studio a dokumenty

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś bylby tak miły i powiedział mi, napisał jakie dokumenty zalatwialiscie, zeby uzyskać stypendium na sturdiach we Włoszech. Czy Wy też musieliscie przedstawiać zaświadczenie o majatku (domy, ziemia itp)??? A moze to tylko moj uniwerek jest taki popieprzony (Padwa:))
Dzięki z góry, każde info mi się przyda, bo czas już mnie goni.
Nie jest popieprzony tylko normalny. BTW nie wydaje Ci się że to ma sens(dokumenty o majątku)? W każdym razie to był jeden z kilku dokumentów jakie musiałam dostarczyć, był jeszcze stato di famiglia, a co oprócz tego nie pamiętam, to było 6 lat temu.
Dowiedz się u źródła. Oni na pewno wiedzą.
ciao!

a co bedziesz studiowala w padwie??
Ja tez tu jestem:)
Zródło jest raczej mało rozmowne:P Byłam ostatnio w padwie i podali mi zestaw dokumentów, które muszę dostarczyć. Chciałam sie tylko po prostu dowiedzieć czy nie było to dla was klopotliwe i tyle. Co do ich sensowności to jak najbardziej wydaje mi się to sensowne, tyle, ze moja sytuacja jest o tyle skomplikowana , że jeden z mioch rodziców nie ma dochodów w polsce i w polsce nie placi podatków, ale zameldowany jest. Chyba się bede po prostu musiala poradzxić prawnika:)

A w Pd bedę studiowala "wszystko o dobrach kultury":) Rok temu byłam w PD na erasmusie, no i torchę się już za tym miastem stęskniłam.
W pierwszym poście wyraźnie pytasz jakie dokumenty załatwiali inni...
W każdym razie nie musisz przedstawiać dochodów z Polski, tylko w ogóle DOCHODY, a skąd one pochodzą to już nieważne. W każdym kraju wystawiają zaświadczenie o dochodach.
A czy Ty moze jadlas na stolowce Forcellini?
mozliwe ze sie znamy:)
Tak to jest jak czlowiek jest zabiegany i nie ma kiedy nawet nad tym wszyzstkim usiąść i zadać pytanie tak jak należy. Zastanaiwalam się po prostu czy to co mi wydał urząd skarbowy to wystarczy, czy musze po prostu dostać zaświadczenie bezopsrednio z pracy od rodziców.

Co do stołówki to jadałam tylko i wyłacznie przy via S. Francesco a tej o której wspominasz chyba nie znam. Raz mi się przytrafila mensa przy wydziale ekonomii, potem jeszcze jedna niedaleko piazzale boschetti. Nie przypominam sobie ani jednej znajomosci zawartej w mensie w Padwie:), ale...możeeeee...no cóz, w sumie to było rok temu...a Ty co tam studiujesz?
Witam!!!No ja wlaśnie też bede sie zmagała z tymi sprawami!Chciałabym się dowiedzieć czy te dokumenty mają byc przetłumaczone przez przysięgłego czyy we własnym zakresie!
Acha a kiedy zapadaja decyzje w sprawie przyznania stypendium?

Miu miu napisz mi na maila łatwiej będzie - [email]
norvegian móglbyś mi podać swojego maila, bo skoro już jesteś w padwie, to może mi odpowiesz na parę pytań:)
pzdr
spee_fu[malpa]hotmail.com
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia