Matura ustrna!Kiedy???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy wiecie juz kiedy macie mature ustną?Ja mam 21 maja godz 19-śląsk!
Mam też ogromną prosbe o wpisywanie tematów jakie sie pojawiły na maturze rozszerzonej.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich tegorocznych maturzystów!
Hej ja zdaje 30.05. w Krakowie .
Ja podobnie 30 maj Kraków :)
Cze ciliegia :) a dokłdnie, w ktorym liceum bo ja w V na Ul. Studenckiej Pozdrawiam serdecznie pa:)
Ja zdaję 29 maja w Szczecinku. :) :) Damy radę.
21 maja XII LO
oczywiscie Krakow

ps. jak wam poszła wczorajsza matura ??
zdawalam pods. i nie jestem zadowolona ;/
zawalilam te zad.ze sluchu
ja mam 15 w Warszawie w Batorym. a pisemna to mi poszła średnio słuchanie i czytanie zrobiłam na 70 % , a reszty nie potrafie ocenic- pewnie bede miała mnóstwo głupich błędów
Ja już jestem po maturze ustnej na poziomie rozszerzonym.Miałam 4 obrazki o szkole .Jaka powinna byc szkoła dzisiaj .Pierwszy obrazek uczniowie i profesor drugi pracownia internetowa z haslem internet w kazdej szkole 3 obrazek kolko muzyczne po zajeciach szkolnych 4 kolko sportowe do tego putania jaka jest rola szkoly w relacjach dzieci rodzice jaka powinna byc szkola by sprostac dzisiejszym wymaganiom i ostatnie jaki powinien byc stosunek nauczycieli do dzieci.
Potem 2 tematy pierwszy o problemach miasta z parkingami jak zapobiec jakis twoja propozycja drugi o obcokrajowcach czy sa problemem dla polski i jaki jest moj stosunek do nich

na podstawowym podobno byl sylwester wynajem mieszkania wycieczka na na wies
ja mam ustną podstawową już jutro o 8.45 :P Boję się, że wylosuję jakieś chore scenki, których nawet po polsku nie będę mogła wymyślić... i mam problemy z przyimkami :( zupełnie nie wiem jak powiedzieć np. takie wyrażenie: "mieszkam u rodziny".
to jak już wrócisz z tych scenek to napisz jakie były :-) Powodzienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) in bocca al lupo :-)
nie bójcie żaby, jutro powiem jakie miałam te scenki ;) Crepi il lupo! :)
Miałam całkiem łatwy zestaw, ale stres mnie troche przyćmił i straciłam 5 pkt :P tak więc uzyskałam 75 % A scenki miałam następujące:
1. W restauracji:
- poproś o kartę dań
- zamów jakieś dania
- zapytaj się o deser

2. Opowiadasz znajomym o twojej Wigilii:
- powiedz jak twoja rodzina przygotowywała się do Wigilii
- opisz przebieg Wigilii
- powiedz o wizycie nieoczekiwanego gościa

3. Chcesz wynająć mieszkanie od jakiegoś gościa:
- nie zgódź się na cenę mieszkania, gdyż jest zbyt wysoka
- odrzuć argumenty związane z wielkością mieszkania i uzasadnij...(trochę dziwne, ja napisałam, że nie chcę dużego mieszkania, że chcę mieszkanie przytulne xD)
- zaproponuj rozwiązanie kompromisowe (tutaj nic nie powiedziałam :( a mogłam powiedzieć że zapłacę mniej, poniważ nie ma pralki w mieszkaniu, czy coś w tym stylu...)
ojej, zapomniałam o zdjęciu :P Zdjęcie miałam takie, że siedziała rodzinka czteroosobowa przy stole w restauracji i jedli jakąś kolację chyba, uśmiechali się...było jedno dziecko, 2 babki i jeden facet chyba...
hej :) ja tez zdaje w tym roku mature z wloskiego (rozszerzona) a ustna mam 21 maja:)- katowice, tez jestem ciekawa jakie beda zestawy, wiec jak co to piszcie:)a tak przy okazji, wybiera sie ktoś na filologie włoską na US? Saluti :)
ja jestem w Krakowie i w sumie poszłabym na filologie włoską gdzieś, ale będę miała słabe wyniki z matur pisemnych, więc raczej mnie nie przyjmą :( poza tym bałabym się tej rozmowy kwalifikacyjnej po włosku :P
Hey;)
Ja mam 29 ustna podstawowa.. w Łodzi.. moze ktos tez zdaje?!
Pisze jakie mieliscie zestwy;P
Ja zdawalem rok temu mature podstawowa a w tym roku zdaje rozszerzona :) W tamtym roku na podstawie musialem powiedziec przechodniowi na ulicy jak dojsc do kina i przekonac go, że bardzo latwo tam mozna trafic. Poza tym musialem namowic kolezanke aby poszla ze mna wieczorem do kina a ona nie chciala isc i wolala zostac w domu (tu chodzilo o negocjacje). Trzeciej rozmowy sterowanej nie pamietam bo zdawalem to rok temu :) A na obrazku mialem dziewczyne ktora siedziala przy laptopie. I pytali mnie czy komputer jest niezbedny w naszym zyciu i dlaczego tak albo dlaczego nie :)
Ja co prawda jeszcze matury nie piszę, ale życzę wszystkim MATURZYSTOM powodzenia!!!!!!!!!!!!! 3majcie się ;*
dzisiaj zdawalam
1. powiedz koledze ze zamierzasz studiowac
- jaki kierunek wybralas
- czym sugerowalas sie w wyborze
- co zamiarzasz robic po studiach

2. przeprowadzilas sie z rodzina do innego domu powiedz
- dlacego sie przeprowadzilas
- jak sie przygotowywaliscie do przeprowadzki
- nieoczekiwane wydarzenie w trakcie przeprowadzki

3. nie wiem co tu bylo :D
-zaproponuj kolezankce zakupy w supermarkecie
-odrzuc jej sprzeciw i uzadadnij
-kompromis

obrazek: facet w smochodzie na ulicy korek on wyglada przez okno
ja zdalem podstawowy na maxa 20 na 20 :D banał

ekologia pytanie co mozemy zrobic dla środowiska
jak ty dbasz o środowisko (czy dbam tak jak osoby na obrzku) 2 kolesi trzyman worek :D i zbierają śmieci :D

Scenki:
1. kupno telefonu
- na ile gwarancja
- jaki model
- ile kosztuje

2. Znalazłeś skarb
- jaki
- co robiles kiedy go znalazles
- i co z nim zrobiles

3. Koleżanka kupuje psa
- dlaczego nie chcesz tego psa
- podaj przynajmniej 2 argumenty
- podziel obowiązki przy psie :D

i nie zrobilem zadnego bledu gramatycznego :D
Witam wszystkich!!

Ja zdawałem wczoraj mature (poz.rozszerzony)i uzyskałaem 19/20-czyli nie jest źle:)Miałem powiedziec coś o roli piłki nożnej we Włoszech i zagrożeniach ekologicznych.Komisja super!:)
Pozdrawiam i życzę powodzenia zdającym.
P.S Na UŚ mam zamiar się wybrać ale za rok, narazie kończę studia:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego