nauka wloskiego - sposoby

Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna
Co ty mowisz Kinga.Ja po szkole w Polsce nauki jezyka wloskiego wyjechalam i od razu po rozowie z moim pracodawca chcialam wracac. Kochanie tam w kazdym regionie jest inny dialekt. TYLKO TAM NAUCZYSZ SIE JEZYKA. TYLKO TAM. Podejrzewam, ze nie bylas we Wloszech. Pozdrawiam ;)
Co ty mowisz Kinga.Ja po szkole w Polsce nauki jezyka wloskiego wyjechalam i od razu po rozowie z moim pracodawca chcialam wracac. Kochanie tam w kazdym regionie jest inny dialekt. TYLKO TAM NAUCZYSZ SIE JEZYKA. TYLKO TAM. Podejrzewam, ze nie bylas we Wloszech. Pozdrawiam ;)
kokosza Nell jak tu bywasz jeszcze.Napisz jak wejsc na to Twoje radio bo mam problem.
Polecam naukę włoskiego we Włoszech! Przede wszystkim uczysz się tam mówić, i nawet od podstaw można bardzo szybko chwycić ten język. Jesli szukasz konkretów, to parę fajnych , niedrogich szkół znajdziesz na stronie www.najezykach.pl
Cześć. Byłam we Włoszech przez 2 m-ce a teraz chciałabym się zacząć uczyć tego języka. Jeśli możesz to prześlij mi swoje słówka, będzie mi łatwiej zacząć. Mój e-mail [email]
Dzięki
http://academic.brooklyn.cuny.edu/modlang/carasi/site/pageone.html

Witam to strona internetowa sa na niej p odstawy włoskiego , to nie jest trudny jezyk, jesli pomogłam to sie cieszę.
Jeśli masz czas to możesz mi też podesłać ten zestaw ze słówkami. Podaję mail'a: [email] Grazie! :)
tematyczne zestawy słówek

http://italian.about.com/library/fare/blfareindex02.htm
Cześć wszytskim! Mam małe pytanie znacie może taką stronę na której mozna rozmawiać po włosku z włochami albo taka gdzie sa zarejsetrowani włosi chętni do rozmów w ich języku?
kochani, podana przez "forumowicza" stronka http://corso.italica.rai.it/ uważam, ze jest FANTASTYCZNA. OTÓŻ STAWIAM DOSŁOWNIE PIERWSZE KROKI, A TRNINGOWA WYMOWA , KTÓRĄ MOŻNA ODSŁUCHIWAĆ X RAZY, TO STRZAŁ W 10-TKĘ.
BRAWO. WIELKIE DZIĘKI i Czas umyka nie ubłagalnie szybko i mamy już Wielki Czwartek.
Chciałbym życzyć Państwu podczas Świąt Wielkiej Nocy,
spotkania na swej drodze Zmartwychwstałego Jezusa Chrystusa,
naszego największego prezentu jaki od Boga
doświadczamy w naszym ziemskim życiu.
jan
Wielkie dzięki za przepiękne życzenia, jednak połączenie ich z kłamstewkiem, zwanym inaczej chwytem marketingowym a polegającym na udawaniu zachwyconego użytkownika strony, powoduje niejaki zgrzyt.
Prosze o tym wspomnieć przy wielkanocnej spowiedzi, pozdrawiam.:)
co do nauki j.wloskiego w pare miesiecy,tak zeby moc studiowac we wloszech to mysle,ze nie istnieje taka metoda,ktora dalaby ci w tak krotkim czasie mozliwosc nauczenia sie jezyka na tyle aby zrozumiec wyklady w j.wloskim z wielu przedmiotow a do tego potem startowac do egzaminow. ja zapiasalam sie na studia we wloszech po 5 latach stalego pobytu i z dobra jego znajomoscia ( mam tez wloska mature).pamietam jeszcze do dzis szok jaki przezylam chodzac na pierwsze wyklady z prawa konstytucyjnego, socjologii fenomenòw politycznych i demografii..a przeciez bylam pewna,ze po 5 latach mam dobry poziom jezyka...Dopiero po ukonczeniu studiòw doszlam do wniosku,ze mòj wloski jest na dobrym poziomie...Mysle,ze bedziesz musiala poprostu starac sie na studiach go doszlifowac i porzadnie sie uczyc liczac na zrozumienie wloskich profesoròw ktorzy jak nie jestes na erasmusie beda wymagali od ciebie tego samego co od wloskich studentòw....
Witajcie. Jeśli uczycie się języka włoskiego samemu, polecam Wam nową stronę http://uczesiewloskiego.blogspot.com/ , gdzie przygotowuję darmowy kurs włoskiego od poziomu początkującego, aż do ... zobaczymy, jak kto będzie chciał. Na tej stronie można będzie znaleźć gramatykę, słownictwo, różne teksty o włoskiej kulturze, piosenki z tłumaczeniami i wiele więcej. Serdecznie zapraszam!
W/G mnie najlepsza strona do nauki włoskiego to bussu. com rejestracja darmowa można poznać wielu ciekawych ludzi .Ćwiczenia językowe są super przyswajalne.Są obrazki , pisownia i jeszcze lektor czyta . Obcokrajowcy np ( Włosi bo można się tam uczyć wielu języków )poprawiają twoje prace a ty pomagasz im w języku polskim . Zapraszam bo naprawdę warto i napiszcie swoje opinie . Dopiero konto premium jest odpłatne .
Dzięki za dane. Bussu jest super! Zarejestrowałam się, przerobiłam pierwszą lekcję, a moje ćwiczenie na pisanie zostało sprawdzone w ciągu kilku minut. :-)
Wszystko piknie. Tylko jedno zasadnicze pytanie:

"Dostęp do oraz korzystanie z usług Premium przez Zarejestrowanych użytkowników, zarówno w okresie umownego użytkowania jak i podczas bezpłatnego okresu próbnego oznacza, że użytkownik przeczytał, zrozumiał oraz akceptuje Warunki [...]
Akceptując niniejsze warunki zgadzasz się opłacić określoną kwotę przy pomocy karty kredytowej lub jakiejkolwiek innej formy płatności akceptowanej przez busuu.com wraz z podatkiem VAT oraz innymi opłatami lub kwotami związanymi z Usługami Premium"

na jakich zasadach działa to darmowe konto? Rejestracja darmowa, ale, jak widzę to rejestracja na "bezpłatny okres próbny" ale z jednoczesną deklaracją że po jego zakończeniu będzie się płacić, i to wcale nie tak mało bo miesięczne członkostwo kosztuje 16 Eur.
edytowany przez Silva90: 08 sie 2011
7-dniowy okres próbny premium jest dla każdego użytkownika. Jest informacja, że po tym czasie konto zostanie zmienione automatycznie na bezpłatne podstawowe członkostwo.
To, co cytujesz, to warunki korzystania z usług Premium, które nie są obowiązkowe dla wszystkich użytkowników.
Portal zdaje się działa podobnie jak ItalianPod101.com, który oferuje część materiałów za darmo, a płaci się za pakiety rozszerzone.
Jan-ka masz rację ja na początku właśnie miałam dostęp do wszystkiego z tym że znam już trochę włoski i w ciągu tygodnia przeszłam cały kurs dla początkujących a teraz niestety niektóre lekcje się nie otwierają ale to średnio 8 z 30 w kursie dla średnio-zaawansowanych także i tak można wiele skorzystać . Jednak nadal uważam ze to świetna stronka i chyba w/g mnie najfajniejsza i najłatwiejsza w przyswajaniu języków obcych a do tego mozna poznac wielu ciekawych ludzi .
Proponujemy portal www.edupelzaki.pl
tu język włoski, angielski, hiszpański i czeski. A będą i inne...
Portal przeznaczony szczególnie dla dzieci, jednak lekcje tak ułożone, aby możliwa była konwersacja między mamą a dzieckiem.. W ten prosty sposób nauczysz i Ty się, i Twoje dziecko.
Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna

»

Studia językowe