KRAKÓW-wakacyjny kurs języka włoskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Bardzo chce nauczyć się włoskiego języka, w przyszłe wakacje chcę się tam przeprowadzić...być może na stałe, czas pokaże. Jestem z Krakowa więc interesują mnie kursy w Krakowie. Poserfowałam troszeczke po necie ale cieżko jest coś znaleźć i jeszcze się zdecydowac. Czy ktoś z Was brał udział w takim kursie? Może poradzicie mi, gdzie powinnam się zwrócić o pomoc??I czy uważacie, że na początek, na stopień podstawowy wystarczy taki kurs wakacyjny?bo planuję kurs by wyjechac w tym roku na wakacje we wrzesniu, a od października normalną nauke w szkole językowej. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info:)
Pozdrawiam
http://www.iickrakow.org/ - to strona Włoskiego Instytutu, gdzie podobno dobrze prowadzą kursy...ja mam w planach się zapisać, ale w roku szkolnym, nie w wakacje. Pozdrawiam :)
Na ul. Grodzkiej 49 jest Istituto Italiano di Cultura i tam organizują kursy językowe. Powodzenia!
Czesc, Ja w ciagu roku chodzilam na kurs jezyka wloskiego do szloly jezykowej Lincoln na ul. Karmelickiej (Palac Pokutyńskich). Bylam zadowolona, zajecia z lektorem wloskim...rodowitym Wlochem i z Polką (z kazdym raz w tygodniu), duzo gramatyki, duzo slucha i bardzo duzo mowienia. wiem, ze organizuja tez 3 tygodniowe kursy wakacyjne stacjionarne ( zajecia 3 razy w tyg - pon, sr, pt po 3h czy jakos tak). kurs pierwszy juz sie zaczal od poczatku lipca ale jakos od 25 lipca zaczyna sie drugi. Sama sie zastanawiam na nim . Cena 399 zl. Dla studentow ktorzy kontunuuja nauke 10% znizki. Grupy w ciagu roku były nieliczne i do tego super atmosfera...naprawde polecam.

1,5 roku temu chodzilam tez do prywatnej szkoly na ul. Basztowej 1 - Italiano Facile....z tego co widzialam..Pan profesor ...bo zajecia prowadzi Pan profesor Wloch, ale juz po dluzzszym pobycie w Polsce , takze organizuje kursy wloskiego ..wakacyjne, ceny nie znam....ale szczerze to moze i ten kurs dobry dla poczatkujacych...ale jak mam byc szczera 9 bez urazy dla Pana profesora....1000 bardziej polecam Lincolna.
Podam jeszcze adres stronn www szkoly: http://www.[spam]
I to juz chyba tyle.
Jezeli poważnie myslisz o wyjeździe na stałe do Włoch, to poszukaj w Krakowie jakichś idywidualnych lekcji. Musisz jak najwięcej uczyć się języka aktywnie, a grupa Ci na to nie pozwoli. Mniej lekcji, ale intensywniej. Koszt będzie taki sam. Pozdrawiam.
Właśnie chodzę do "Italiano Facile" - przyszedłem nie znając w ząb włoskiego i teraz po 5 tygodnaich nauki wiem, że ode mnei zależy ile i jak się nauczę. Il Professore jest sympatycznym Panem o bardzo dużym poczuciu humoru i serdecznym podejściu. Styl nauki? Pewnie nie wszystkim odpowiada - ale uwierzcie - cała nauka jest od nauczyciela zależna tylko w 10%, w pozostałych 90% to Wasza własna praca. Ja widzę efekty, a styl prowadzaenia zajęć czy prywatnych konwersacji jest dla mnie OK. Polecam tą szkołe tym, którzy wiedzą czego chcą sięnauczyć i są zdecydoawni na pracę indywidualną (zresztą darmowe liczne konwersacje z il Proffessore są wspaniałe) w domu - wtedy ta nauka przyniesie efekt.
Ja chodziłem na kursy wakacyjne w tamtym roku. Miałem lekcje też 2 lata temu, najpierw w Instytucie w Krakowie, potem w Italiano Facile w Krakowie, i bardziej mi sie podobało w tej drógiej z tego względu że więcej się nauczyłem. W Instytucie jest bardzo dóżo osób i zajęcia krótko trwają, natomiast w Italiano Facile, często przedłużane są zajęcia i jest miła atmosfera:)
tutaj znajdziesz informacje o kursach w tej szkole www.italianofacile.pl, no i w instytucie na stronie http://www.iiccracovia.esteri.it/ tez cos powinno byc.
Temat przeniesiony do archwium.