ponawiam-prośba o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
jak milo, ze znalazlam toforum:)))czy ktos z was mogłby mi przetłumaczyć na język włoski????

napisałam do Ciebie w Twoim języku ale nie odpisałeś.Chyba podeszłam do tego zbyt emocjonalnie.Mam nadzieję, że nie miałeś przeze mnie żadnych problemów.trzymaj się ciepło i pamiętaj, że zawsze będziesz w moim sercu.
Ho scritto da de in la tua lingua ma tu non mi hai risposo.Probabilmente ho fattolo troppo emotivalmente(?)Spero che non ti avevi nessun problemi.
per colpa mia.Stammi bene caldo e ricordati,che sarai sempre nell mio cuore

nie jest to perfetto,ale zawsze coś,niech ktoś zerknie...
emozione...hm, to może emozionalmente? aa sama nie wiem :P
A ja bym napisala tak:
ti ho scritto nella tua lingua ma non mi hai risposto. Probabilmente ci ho messo troppa emozione nella nostra conoscenza. Spero di non averti creato problemi, stammi bene e ricorda che avrai sempre un posto nel mio cuore.
Sla ,nareszcie cie widzę!powiedz jak przetłumaczyc:
lavoro di voce,lavoro di cuore?
i to:musisz to dobrze przemyśleć,nie wiem jak przetłumaczyc słowo PRZEMYSLEC,prosze...
właśnie tak samo bym przetłumaczyła!!!!!vedo che conosci bene italiano!!!complimenti!!!
musisz to dobrze przemyśleć, ja bym przetłumaczyła: devi ripensarci bene
Lavoro di voce lavoro di cuore? Ja tego powiedzenia nie znam, ale rozumiem to tak (mam nadzieje, ze intuicja mi nie klamie) ze praca z powolania to praca "od serca", czyli z zamilowania. Czyli, jak sie cos robi z prawdziwego powolania to sie to robi dobrze, wklada sie w to cale serce.

A przemyslec, to ja bym raczej powiedziala nie ripensare tylko riflettere. Devi rifletterci bene. Ripensare znaczy raczej zmienic zdanie, ponownie przemyslec jakas sprawe lub tez wracac pamiecia, wiec w tym zdaniu moze zmienic znaczenie.

Przepraszam, ze wywolana odpowiadam dopiero teraz, ale ja tu tylko co jakis czas jestem w stanie wpasc i nie zawsze daje rade znalezc te wpisy na ktore moge odpowiedziec.
Salutoni
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa