PoczÄ…tkujÄ…ca=)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Hej;) Ja w ogóle nie znam włoskiego=p Ale bardzo chciałabym nauczyć się tego języka=) Więc mam prośbę. Czy mógłby ktoś napisać mi podstawowe zwroty i wymowę;) Np. "mam na imię..." itd;)
wiesz wystarczy poszperac troche a na pewno znajdziesz sporo zwrotow. bez sensu chyba otwierac nowy temat;)
ja tez jestem /wiecznie/ poczatkujaca. do tej chwili myslalam,ze jakos radze sobie,cos potrafie powiedziec, napisac....przed chwila zrobilam test na stronie "empik" totalna kleska!! na 60 pytan-20 poprawnych.
nic nie pozostaje tylko ...porzadna nauka. czy ktos probowal robic ten test?
ja mysle ze jest on trudny..gramatyka!!! potwierdzam opinie, nie mozna uczyc sie samodzielnie jezyka obcego. zycze wytrwalosci wszystkim uczacym sie!!
Cześć! Mogłabyś podać link do tej srony z testem empik? Ja robiłam niedawno na jakiejs innej stronie księgarni internetowej taki test i też porażka :(
sluchaj ,ja weszlam przez reklame na naszej stronie glownej.
a adres jest taki www.empik.edu.pl
powodzenia!!!
o :) miło, że sie odezwałaś, bomyślałam, ze już spisz. Zaraz tam zajrzę. Ja chodzę na kurs włoskiego, ale jakaś kiepska lektorka mi się trafiła :( W następnym semestrze zmienię grupę. Sama sie uczysz? Uczyłam sie z netu wcześniej i znam dużo słowek, ale z gramatyką kuleję :(
nie znam twojego poziomu ale wcale sie nie dziwie, ze ci zle poszedl...jest trudny..poza tym te testy sa tak skonstruowane, ze doprowadzaja do zametu w glowie:-)
warto je robic, zeby zobaczyc z czym sie ma problemy, ale nie zalamuj sie wynikiem, jesli jezyk ci sie podoba, to kontynuuj,ok?
pozdrawiam:-)
przez pare miesiecy uczylam sie prywatnie, dobry nauczyciel. podrecznik Katerinova-dobry, polecam. potem finanse stopnialy ale bakcyla polknelam.
teraz probuje cos sama, lubie czytac cos latwego po wlosku, a najbardziej wpisy na tym forum. ciagnie mnie jak diabli.
kiedys robilam testy na stronach wloskich szkol. sa latwiejsze.
szkola z Livorno odeslala mi nawet poprawiony test z milym komentazem.
polecam takie sprawdzanie sie/oczywiscie dla nas poczatkujacych/
to fajna zabawa.
ja robie teraz ten test empiku, ale jestem zbyt początkująca, gdyż dopiero "przerabiam" czas terażniejszy, a tam sa różne czasy. Ale próbuje sił na ile zrozumiem.
23/60 zrobiłam poprawnie, ale w drugiej częsci nie znałam niestety gramatyki wcale.
bravo dziewczyno. widac,ze przykladasz sie do nauki.
gratulacje.
wiesz ... ja muszę się przyłożyć, bo chyba tam będę żyć. Zabrzmiało to trochę smutnawo... Uczę sie z przyjemnościa języka, ale boję się takiej radykalnej zmiany w życiu. Mam wiele sprzecznych uczuć.
wcale nie dziwi mnie odrobina smutku w twoim glosie. to bardzo trudne decyzje." czlowiek i chcialby i boi sie" wszystko co nowe i nieznane budzi w nas obawy. ale warto probowac. " co nas nie zabija, czyni nas silniejszymi.
ucz sie wloskiego to zawsze dodatkowy atut.
Hai ragione ragazza:) Io una persona ottimista e spero avere la vita felice. Pewnie z błędami napisałam, ale trudno staram się jak umiem :)
Buona frotuna a te
witam! faktycznie 2 czesc tego testu jest dosc ciezka.mi udalo sie zdobyc 46/60 to chyba nie az tak strasznie co?
gratulacje! Uczysz sie pewnie juz dłużej ?
Też powalczę z testem empiku. Uczę się włoskiego od roku (niesystematycznie) we Włoszech. Możecie zrobić test ze strony http://www.sprachcaffe.com/polski/study_abroad/language_test/italian.htm Na pewno jest łatwiejszy.
mialam 60% to chyba ise nie nadaje na rozszerzony...zawsze to wiedzialam;-/ ale przynajmiej teraz mam dowqod;/ nigdy nie bylam dobra z gramatyki....
chodzi mi o empik..niech ktos mnie pocieszy!1myslalam ze chociaz 70 bede miala..porazka....glupi jest ten test;-)to jedyne wytlumaczenie;-)tak;-)musze siie jakos podnoisic na duchu;-)gdzie sa jakies inne??
a NIE CHODZI MI O SPRACHCAFE..TERAZ BIORE SIE ZA EMPIK;-)
glupi jakis ten test...3 razy sa podane na 4 te same odp...
domattina??a nie powinno byc domani mattina?moze im sie cos pomylilo:-/
istnieje tez forma domattina, podobnie jak stamattina = stamani
pozdrawiam:-)
nie no sorry ale ten rest jest poj..... w ogole ta gramatyka jakos chaotycznie posklada w zdania...
nie powiem wyniku............terao jestem zalamana.......a chcialam wziac rozszerrzenie..jaki wstyd....
niech ktos mnie pociszy!!!ja wiedzialam ze z gramatyka cienko..w sumie to sama sie ucze..na brak slownictwa nie marzekam...ogolem sie dobilam...nic mi w zyciu nie wychodzi;-/ myslalam ze chociaz wloski jako moja pasja a tu nic...mam depresje...
niech mi ktos powie ze z empiku mu poszlo gorzej albo z tego drugiego!to jest nieuczciwe..(jakos musze sobie to tlumaczyc;-p)przecoiez na maturce nie byloby takich trudnych pytan jak na empiku(chyba)ale rozwiazywalam nie BYLO TAKICH!!!!!!!
amica, nie sugeruj sie wynikiem testu:-) tak jak napisalam wyzej , mysle, ze testy nalezy traktowac troche tak, jak "tworcza krytyke" - daja nam mozliwosc zobaczenia naszych slabych punktow, i jak juz je znamy, to mozemy je wzmocnic, nie sadzisz? :-)
pozdrawiam i zycze wytrwalosci i zapalu w nauce:-)
amica ten test jest dla wszystkich tzn poczawszy od poczatkujących dla bardzo zaawansowanych, więc poprostu nie jestes w stanie zrobic wiecej niz sie nauczylas przez rok. Po roku jestes nadal poczatkująca jak myśle i po prostu musisz się dalej uczyc, a potem jak zrobisz test za rok zapewne bedą lepsze wynki. No usmiechnij się proszę:)))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia