PILNA NAUKA OD ZARAZ!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ;-)
A więc mój problem polega na tym;
nia mam pojęcia o języku włoskim i hiszpańskim a za 3 lata jeśli się uda chciałbym zdawać z nich mature . Swoją naukę tych języków chciałbym już teraz rozpocząć . Mam do was prośbę czy możecie mi polecić dobre kursy i podręczniki dla całkiem początkujących. Może też jakieś arkusze maturalne.
Jeżeli ktoś z was pisał maturę z hiszp lub włoskiego to jakie są tam mniej więcej pytania poziom itp
Ratujcie człowieka w potrzebie!!!!!!!!!!!!!!
Wpisz w wyszukiwarkę po prawej "początkujący" - znajdziesz mnóstwo wpisów z książkami i stronami dla zaczynających naukę.

Przykładowy arkusz maturalny
http://www.edu.edu.pl/files/m2005wlos1.pdf
podaj maila to Ci podam pare rzeczy, pisze za rok mature, do podstawowej jestem przygotowana, moge jakoś pomóc, udzielałam korepetycji z włoskiego.
[email]
Jak bys naprawde sie przylozyl to nie bedziesz mial najmniejszego problemu z poziomem rozszerzonym. Ja uczylam sie wloskiego od wrzesnia i zdaje za miesiac mature podstawowa z wloskiego. Takze dla chcacego nic trudnego. Powodzenia. A korzystalam z lekcji prywatnych na bazie podrecznika Katerinov. Bez zadnych ciao itd, rzuc sie na glebsza wode

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia