wymowa

Temat przeniesiony do archwium.
hej,
Bardzo spodobał mi się włoski i chciałabym się zacząć go uczyć. Zna ktoś może jakieś fajne stronki na których znajdę jakieć materiały pomocnicze?
I jeszcze jedno pytanko Czy są jakieś zasady doyczące wymowy? typu że np. "c" czyta się jako "k" albo jeszcze inaczej...
Będę wdzięczna za kadą wskazówkę :)
zasady dotyczące wymowy ? oczywiście ! , tak więc naukę powinnaś rozpocząć od alabetu ! :-)
Tu masz stare wpisy na ten temat:

Witam. poszukuję informacji na temat wymowy w j.włoskim. Czy moglibyście polecić mi jakies strony? dzięki. ...

www.wloski.ang.pl/wymowa_10377.html - 25 Kwi 2006

Mam pytanie Kochani!:) Zaczynam nauke tego jezyka i czesto jak znajduje jakies slowa to mam watpliowsci jak je przeczytac, np. -mancino(to ma chyba z ...

www.wloski.ang.pl/wymowa_8269.html - 9 Lut 2006

Byłam we Włoszech przez 2 m-ce i miałam okazję uczyć się włoskiego.. tyle, że Włosi różnie wymawiają pewne słowa. Podaję przykłady.. 1. Matteo &egrav ...
www.wloski.ang.pl/Prawidlowa_wymowa_5392.html - 29 Paź 2005

chciałabym się zapytać jak poprawnie ma być wymawiane słówko 10-dieci 1. diczi czy 2. djeczi?? ...

www.wloski.ang.pl/wymowa_4415.html - 19 Wrz 2005

Kiedy sie po wlosku litere "G" czyta tak samo jak polskie "G", a kiedy sie czyta jak nasze "DZ" itd...Jak sie czyta litere g w slowie PIGRO? czy jest ...
www.wloski.ang.pl/wymowa_3404.html - 23 Lip 2005

Ostatnio bardzo zachwycił mnie j. włoski ale uczę się go sama:) (tzn. próbuje) Mam mały problem z wymową. Jak we włoskim wymiawia sie "g" Słyszałam ze ...

www.wloski.ang.pl/wymowa_1689.html - 23 Mar 2005

ostatnio bardzo czarował mnie język włoski ale nigdy nie miłam z nim stycznosci. Gdybyście mogli napisać o kilku najwazniejszych zasadach w wymowie, n ...

www.wloski.ang.pl/wymowa_789.html - 19 Sty 2005
Dzięki :))

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia