Myślicie, że mam szanse?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!

Słuchajcie.Chciałbym oprócz angielskiego, który znam dość dobrze nauczyć się innego języka, bo dziś z jednym językiem znależć pracę jest ciężko.Ponieważ w ogóle lubię języki obce uczyłem się też 2 lata francuskiego, a rok byłem na filologii klasycznej, gdzie uczyłem się łaciny i greki.Tam dowiedziałem się, że po roku klasycznej dość łatwo moglibyśmy nauczyć się włoskiego.Już od wielu osób słyszałem, ze włoski nie jest aż tak trudny, tym bardziej dla kogoś kto zna łacinę.Postanowiłem więc, że oprócz angielskiego chciałbym nauczyć się dobrze włoskiego.

Podziwiam Was tu na forum, gdzie posty piszecie po włosku i Wam szczerze zazdoszczę :) Zdawałem w tym roku na italianistykę, ale będzie cieżko sie dostać.

Moje pytanie brzmi - jak myślicie ile czasu bym potrzebował na nauke włoskiego żeby dojść do takiego poziomu aby zdać jakiś certyfikat? I czy polecacie jakąś konkretną szkołę?Czy może naukę prywatną? I jakie podręczniki do nauki?

Pozdrawiam :)
czas obalic ten glupi mit ze wloski nie jest trudny! jesli chcesz sie ograniczyc tylko do paru zdan, aby byc w stanie sie porozumiewac to rzeczywiscie nie napotkasz wiekszych trudnosci, ale pozniej wszystko sie komplikuje! po zajeciach z serii ISTITUZIONI DI STORIA DELLA LINGUA ITALIANA zwatpilam szczerze w swoje umiejetnosci gramatyczne! a mam CELI5.......
ktoś kiedyś na tym forum napisał, że im głebiej w las tym więcej drzew.rnJeżeli do zdanie odnieść do nauki języka włoskiego, to ja się pod nim podpisuję obiema rękami!!!

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa