matura

Temat przeniesiony do archwium.
może mi ktoś powiedzieć, ile trzeba by się uczyć włoskiego, żeby zdać maturę? chcę się uczyć na kursie, i czy po 2 latach mam szansę zdać choćby podstawę? wiem, że to zależy od mojego zapału i chęci i w ogóle, ale czy to jest możliwe? słyszę opinie, że na maturę potrzeba conajmniej 3 lat.... dzięki za wszystkie opinie:)
hej,hej
ja w tym roku zdalam mature z wloskiego:)
uczylam sie 3 lata w szkole jezykowej i poszlo mi calkiem niezle pisemne podst.90,rozsz64, a ustny rozsz 60%.
jestem zadowolona i polecam..jezeli Ci sie podoba ten jezyk to warto(bo nie ma nic fajniejszego uczyc sie czegos do matury z pasja)
ja zdawalam jedyna ze szkoly wloski i francuski...bo wszyscy inni oczywiscie tylko anielski. i powiem Ci fajna jesta atmosfera jak sie zdaje cos innego niz wszyscy. a tak wogole to na ustna musialam jechac do Warszawy bo u mnie nie bylo komisji(a jestem z podlasia)
a wiec zachecam i trzymam kciuki
pozdrawiam,pa
dzięki za odp:) no ja mam niecałe 2 lata do matury..... zobaczę jak zacznę się uczyć i jak mi będzie szło..... narazie mam jeszcze dużo entuzjazmu:)
hey ;) Tez marze o maturze z wloskiego... Wlasnie sie zapisalam na kurs i przede mna tez 3 lata nauki... mam zamiar w miedzyczasie tez znowu wyskoczyc do Wloch zeby sie podszkolic... tylko mam nadzieje ze nie bede musiala jechac do Warszawy :> Pozdrawiam

« 

Życie, praca, nauka

»

CafeItalia