ciao a tutti da un nuovo membro

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
Dokladnie rok temu odkrylam to pelne zycia forum,ale bylam zawsze "z boku" :)
Teraz postanowilam sie przelamac,zalogowac i byc troche "w srodku" :)
Czuje sie troche "gapowato",ale trudno ;)
Mi presento: Magdalena vel Madzia. Nie mam zadnych niecnych celow,nie szukam mieszkania ani pracy we Wloszech ani nie zamieszczam posta matrymonialnego ;)
Po prostu chetnie poznalabym innych sympatycznych forumowiczów :)
W tym roku bylam 6 miesiecy na Erasmusie w Rzymie a wloskiego ucze sie od dwoch lat...
Buon pomeriggio a tutti!
Madzia
witaj madzia !
również jestem nowa. ale tutaj o wiek nie pytają ;- )
z pewnościa zobaczysz że lepiej mieć "obserwację uczestniczącą " niż być " z boku".
Madzia, benvenuta sul forum!

:)
Hej Penna.Bardzo dobrze zrobilas,ze nareszcie po roku postanowilas sie wpisac:-)

pozdrawiam cieplo
kasia
pozdrawiam was dziewczyny ja tez sie niedawno zalogowalam.moje dziecko teraz spi a ja zamiast cos zrobic to siedze bezczynnie.nie za bardzo sie dzisiaj czuje troche mi smutno bo poklocilam sie z mezem.w tamtym tygodniu odkrylam ze w moim bloku mieszka polka fajna kobietka i milo bylo z kims pogawedzic po polsku.kasia z milano gdzie ty mieszkasz to moze bysmy spotkaly sie na kawie?
mam nadzieje,ze do wieczora uda sie Tobie wyjasnic i pogodzic z mezem:-)

ja od stacji metra san donato mam 5 minut autobusem...peschiera borromeo mowi cos Tobie?
a Ty gdzie jestes?
mam synka ktory nie spi spokojnie i musze przy nim siedziec a ja mieszkam niedaleko maccichini a co do meza to nie jestem taka pewna bo nie predko sie bedziemy odzywac.jestes mezatka?
tak,jestem mezatka juz kilka dobrych lat...i klotnie tez bywaja ale staramy sie szybko i wszystko wyjasnic, by nie tracic czasu na ciche dni,obrazanie sie itd...nie ma sensu...jezeli powod klotni nie byl powazny to jak najszybciej trzeba sobie wyjasnic i pogodzic sie...identycznie powinno byc z powazniejszymi problemami
ps.jezeli chcesz,bardzo chetnie sie z Toba spotkam na kawe:-)

[email]
byloby mi bardzo milo.napisze w nastepnym tygodniu to umowimy sie na weekend w centrum.
I ja Cię cieplutko witam penna :) Życzę miłych chwil na forum.
Witam Penna, mam nadzieje, ze bedziesz aktywnie uczestniczyc na forum:-)
Też sobie tego życzę ;)
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
M.
Hej=) Ja też dopiero teraz zapisałam sie tutaj. Zakochałam się we Włoszech od pierwszego dnia tam spędzonego. Chciałabym tam jak najczęściej wracać. Teraz jestem po maturze wiec moje wakacje upływają na czekaniu czy dostałam się na studia. Bardzo chciałabym się zacząć uczyć włoskiego, bo uważam że to bardzo piękny język. Prawdopodobnie na studiach zacznę się go uczyć (jako języka dodatkowego), ale już w wakacje samodzielnie chciałabym się zacząć go uczyć. Poszukuje kogoś kto udzieliłby mi jakiś drogocennych wskazówek z czego i jak sie najlepiej uczyć, bo teraz w księgarniach jest taki wybór że nie wiem co wybrać. POZDRAWIAM
witamy witamy:))
penna brossi witam
zapomniałam dodać mojego maila, jak by ktos chciał mi pomóc albo po porstu napisac to prosze bardzo : [email]
POZDRAWIAM
brossi chętnie ci pomogę
na prawdę? to świetnie, już nie mogę się doczekać. Znasz mój adres mailowy to bede czekac na maila od Ciebie. Dziękuje
brossi już napisałem. Czas się wykazać znajomością języka włoskiego. Pozdrawiam
P.S już ci coś podesłałem do nauki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia