kursy włoskigo w ESKK

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś z Was korzystał kiedyś z nauki włoskiego w ten sposób? jak jest opracowany materiał, jaki kontakt z nauczycielem? czy można wymagać czegoś ponad program? z góry dzięki za info. pzdr.
dopiero teraz znalazlam wpis inienie wiem czy cie jeszcze interesuje odpowiedz.Ja skonczylam podstawowy kurs najpierw angielskiego a potem wloskiego.Musze powiedziec ze sporo sie nauczylam jednak brakowalo mi konwersacji,osluchania.Gdy pierwszy raz po kursie pojechalam do wloch,chcialo mi sie plakac bo okazalo sie ze prawie nic nie rozumie co mowia.Duzym plusem bylo to ze nauczylam sie duzo slowek i cos niecos umialam powiedziec.Dopiero po kilku dniach zaczelam powoli rozumiec.Uczulam sie 5 lat temu i nie wiem jak jest teraz.Ucza raczej zgodnie z programem a kontakt z nauczucielem mialam tylko korespondencyjny tzn prace domowe mialam zawsze poprawiane.Jeszcze do tej pory korzystam z materialow.
Hej! Ja tez sie uczyłam włoskiego w eskk .Kurs podstawowy i średniozaawansowany.
Jestem bardzo zadowolona.Materiał jest dośc bogaty. Teraz ciągle pogłębiam swoją wiedzę choćby w necie jest dużo ciekawych stronek.Radio czy TV też są dobre do osłuchania, ale nie wiem czy we Włoszech umiałabym sobie poradzic.Język miejscowy to nie to co kurs. Jednak polecam .

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa