stypendia UE

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc wszystkim.! obecnie jestem na stypendium w ramach programu Socrates / Erasmus. Jestem na 5 tym roku studiow. Bardzo mi sie tu podoba, i zastanawiam sie czy ktos wie czy sa jeszcze jakies mozliwosci, aby studiowac we Włoszech przy wsparciu materialnymz z UE. Czy ktos moze wie o jakis innych stypendiach, ktore nie sa wykluczone przez program Socrates/Erasmus( bo drugi raz nie moge z tego programu skorzystac:/ ) A moze ktos wie cos o studiach podyplomowych,jak sie na nie dostac i czy sa jakies szanse ze UE finansuje w czesci taki pobyt i nauke we Wloszech. Za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam
Hejka!
Na pewno sa takie mozliwosci, bo moja kolezanka, ktora byla na Erasmusie we Francji teraz jest na uniwersytecie w Pisie i pisze tu doktorat z fizyki. Nie wiem, na jakiej zasadzie - o ile mi wiadomo rozsylala aplikacje do roznych uniwersytetow i tu ja przyjeli. Nie wiem, czy to byl jakis program czy po prostu ot tak zostala zakwalifikowana na studia doktoranckie.
Jak na razie pracuje tam w laboratorium i uczy sie jezyka wloskiego. Ze swoim "szefem" tj. profesorem i cala ekipa dogaduje sie po angielsku. Nie chce Cie wprowadzic w blad, ale otrzymuje ok 1800 euro miesiecznie.
Saluti!
Jak z fizyki to skorzystał z tego stypendium:
http://www.ictp.it/
no i jeszcze jest coś takiego:
http://www.iue.it/
Inf. a masz cos w ramach Lingue?
czy moglbys mi przeslac na maila wiecej iformacji o tym jak zdobyles to stypendium we wloszech, moj adres [email] z gory dziekuje
Dziekuje Ewcia, i Wam wszytkim za informacje!! a moglabym jeszcze prosic o jakies szczegoły, moze na maila? Bede bardzo wczieczna.Czas leci,a nie chce sie spoznic ze skladaniem wszelakich dokumentow, a podejrzewam,ze troche tego moze byc! Pozdrawiam moj adres- [email]
Dziekuje Ewcia, i Wam wszytkim za informacje!! a moglabym jeszcze prosic o jakies szczegoły, moze na maila? Bede bardzo wczieczna.Czas leci,a nie chce sie spoznic ze skladaniem wszelakich dokumentow, a podejrzewam,ze troche tego moze byc! Pozdrawiam moj adres- [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka