podręczniki dla początkujących

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem na tym forum pierwszy raz. Chcę się uczyć włoskiego, kiedyś uczyłam się będąc dzieckiem, ale nic nie pamiętam. Proszę o radę w sprawie dobrych i ciekawych podręczników dla początkujących. Byłam w księgarni internetowej bookcity, ale nie umiem się zdecydować, zresztą chyba wybór książek do włoskiego jest tam niewielki.Pozdrawiam.
zobacz tu: http://www.wloski.ang.pl/Prosze_pomozcie_160.html
..po prawej stronie jest wyszukiwarka, 'pogrzeb' trochę po starych wpisach, jest dużo o podręcznikach...
:)
Najlepiej korzystac z ksiazek napisanych przez Wlochow. W polskich ksiazkach czesto sa bledy, zdania, ktore mimo iz nie zawieraja bledow gramatycznych, nie zostalyby nigdy wypowiedzialne przez nativa. Z wloskich wydawnictw polecam Ci wyd. Edilingua, ich podreczniki Nuovo progetto Italiano i gramatyke 'Una grammatica italiana per tutti'. Pierwsza czesc gramatyki zostala nawet przetlumaczona na polski(polecenia, wyjasnienia), wiec osoba poczatkujaca moze z niej bez problemu korzystac.

Z polskich autorow, to moge Ci polecic jedynie 'Mowimy po wlosku 1', wydanie z 2007 roku.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia