prosze o material o zaimkach wloskich

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc mam ogramna prosbe macie cos na kompie( po polsku wytlumaczone)o zaimkach szczegolnie diretti, indiretti i composto. Bardzo prosze piszcie. Ucze sie teraz jezyka wloskiego we Wloszech i nie mam zabardzo dostepu do polskich ksiazek Jaby ktos cos mial na kompie:) Prosze o pomoc:)
bardzo prosze:)
a sprawdzales w archiwum forum? tu jest sporo omówionego materialu gramatycznego, chociaz trzeba troche poszukac :)
http://www.wloski.ang.pl/pronomi_diretti_e_indiretti_405.html
wiesz co sprawdzalam wiem ze cos takiego bylo tutaj omawiane ale mi chodzi o ksiazke ktora by to porzadnie od poczatku tlumaczyla!!!!!!chyba ty tez uczylas sie od podstaw a nie ze zdan wyjetych z forum:P
To moze nastepnym razem sprecyzuj swoja wypowiedz, (np. ze chodzi ci o ksiazke), bo z twojego pierwszego wpisu to nie wynika.
Prosisz o materialy, w ktorych bedzie po polsku wyjasnione uzycie zaimkow. W temacie, do ktorego wkleilam link jest to dobrze wytlumaczone. Ale skoro potrzebujesz nauczyc sie tego z ksiazki, to nie potrafie ci pomoc.:)
widze ze analfabetyzm u ciebie postepuje napisalam ze potrzebuje ksiazki w KTOREJ beda wyjasnione zaimki wloskie a reguly ich stosowania wyjasnione w jezyku polskim!!!!! czasami ludzie maja na kompach notatki czy skopiowane ksiazki ale widze ze tez masz problemy ze znajomoscia komputera :P
wiesz salva24 tu jest grupka takich mądralków i trzeba się do nich przyzwyczaić , tylko czytają nowe wpisy i się wcinają żeby coś dociąć ..jak chcesz napisz maila to jak znajdę zeskanuję Ci i prześlę , pozdrawiam
i popatrzę w moich książkach i prześlę tytuły
Chciała Ci pomóc, poszukała linka, a ty do niej z tekstem o postępującym analfabetyźmie ? Gdzie rodzą się takie indywidua bez krzty kindersztuby i jak można być aż tak bezczelnym, pytanie to niech pozostanie retoryczne.
Widocznie Ty tez masz problemy z czytaniem... przeczytaj dokładnie swój pierwszy post...
Taa zawsze tu juz tak bedzie? Jedni drugich obrażają? chore...
he he he no tak, ten moj analfabetyzm, psia kosc!
ale, ale ... ja mam jeszcze szanse na nauczenie sie czytania i pisania, natomiast na wasza glupotke nie ma ci juz zadnego lekarswa, oj nie ma :D
do niczego nie prowadzi taka dyskusja wiec jak to sie mowi basta chcialam tylko prosic o pomoc ale.... coz dzieki wielkie
Ti appoggio, c'è un pò troppa aggressività da parte di certa gente...Ho l'impressione che il fatto di comunicare in modo virtuale autorizzi gli utenti a sfogare la propria rabbia o l'incomprensione di cui si sentono vittime in modo decisamente irragionevole.
Pozdrawiam i calmcie sie down...
marcys, zajrzałam w Twój profil, jesteś na tym forum od 16 października (chyba, że wcześniej działałeś pod innym nickiem), wybacz, ale myślę, że to zdecydowanie za krótko, żeby oceniać trish czy inne osoby.
Dokladnie tak jak napisalas, dzialalem pod innym nickiem. Ale to nie wazne, poniewaz nie ocenilem trishy, ja ja wspieralem, i bylem pod wrazeniem ze mozna uzywac taki ostry ton po dwoch zdan. Non è normale parlare e accusare di analfabetismo una persona che ha solo la colpa ( ah caschi il cielo! ) di essersi lasciata sfuggire un particolare, e che - come hai mostrato tu stessa - si è presa la briga di cercare un link. Quindi, avrei solo dovuto fare attenzione a quale "odpowiedz" cliccare;)
:-) niemniej jednak witamy w nowym wcieleniu (tzn. pod nowym nickiem).
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego