gramatyka wloska

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam pytanie z jakich ksiazek do gramatyki uczylyście sie??( to pytanie jest kierowane zwlaszcza do dziewczyn ktore juz ukonczyly studia we Wloszech).czy gramatyka zawadzkiej rzeczywiscie jest dobra czy sa jeszcze lepsze ksiazki do gramatyki??(to pytanie kierowane do wszystkich) a może znacie jakies testy gdzie mozna powtorzyc kazda dziedzine z gramatyki?? w chomiku znalazlam tylko o rodzajnikach i czasach.ja mam testy z ponos i pwn ale tam jest wszystko na raz i tak bardziej ogolnie.
Mnie bardzo odpowiada książka "Conoscere l'Italiano" Simona Simula, wyd. PWN :) Zawadzka moim zdaniem jest trochę przestarzała,ale każdy może mieć swoje zdanie.
dzieki za info a mozesz mi zeskanowac jakąs stronke dla porwnania??i wyslac na email [email]
ja tez bardzo prosze o kilka stron z tej gramatyki na meila [email]
a ty rose z jakich materialow sie uczysz???moze masz cos czego ja nie mam/??
Daniela Zawadzka? Jest jeszcze ksiazka Celeste Zawadzkiej.
chodzi mi o daniele zawadzka co o niej myslisz???znacie jakąs dobra ksiazke z testami do wloskiego??z jakich korzystacie??
nie mam ksiazki do gramatyki i mysle o zakupie jakiejs dobrej ksiazki, w ktorej byloby wszystko wyjasnione w sposob przystepny, do te pory korzystyalam z materialow dostepnych na necie i slownika ale to malo.
wpisz w nasza wyszukiwarke slowo: Zawadzka..i znajdziesz wszystkie opinie z forum
Moim zdaniem jest dobra i zdaniem innych chyba tez. Takie przynajmniej widzialam opinie.
..o Celeste Zawadzka:
tujaga 27 Lis 2005, 16:50 odpowiedz
Jest jeszcze: Celeste Zawadzka i Maria Madecka - Język włoski dla początkujących. Wydane w 1973r przez "Wiedza Powszechna". Wychodziło to w zeszytach, (ja mam zebrane i oprawione w książkę). Bardzo dobrze opracowane, z tekstami, z ćwiczeniami, kluczem do ćwiczeń,z gramatyką, słownikiczkiem włosko-polskim i polsko-włoskim. Razem 680 stron
:)
Najlepiej korzystac z gramatyki napisanej przez Wlochow. Te napisane przez Polakow czesto zawieraja zdania, ktore moze i sa poprawne gramatycznie, ale zaden Wloch by ich nie uzyl. Polecam gramatyke wydawnictwa Edilingua 'Una grammatica italiana per tutti', 2 czesci. Na stronie wydawnictwa mozna sobie obejrzec przykladowe strony.
Przesłałam kilka stron na podane maile :)
Możesz mi tez przesłać?
[email]
a ja polecam Bruno Storni :) no i Katerinov jesli chodzi o cwiczenia :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia