Ksiązki dla początkujących

Temat przeniesiony do archwium.
Jakie książki są najlepsze aby zacząć od zera i samemu się uczyć?Ja chciałabym kupić jakąś książkę ale nie wiem jaką.Może macie jakieś propozycje?Grazie
Paola, nie 'główkuj', zaczniesz wymyślać książki, pytania itp, to wymyślisz tyle problemów, że Cię przytłoczą i nie zaczniesz nigdy..
...ja zaczęłam rosyjski od przetłumaczenia sobie instrukcji obsługi radio-budzika, który kupiłam na placu ...tak mnie zafascynował ten język, że sama szłam dalej 'jak po sznurku'...dzisiaj czytam Dostojewskiego w oryginale.
Jest takie chińskie (chyba)powiedzenie: kiedy uczeń gotowy - zjawia się nauczyciel... zacznij od byle czego, potem sama będziesz wiedziała co Ci potrzeba...powodzenia!
:)
Slusznie. Ja przerobilam ksiazke do wloskiego do polowy / a moze mniej /. Co prawda potem przyjechalam do Wloch i kontynuowalam, ale teraz mamy do dyspozycji tv satelitarna, internet, skype'a itp. itd. Najwazniejsze jest zaczac i korzystac ze wszystkiego, co sie znajdzie.
Dzięki,mam słownik Buchmanna i nawet może zastąpić z powodzeniem książki.P.S.jak we Włoszech się żyje?Tak z punktu widzenia osoby tam żyjącej;)
wszyscy piszą że najlepiej zacząć od indywidualnych lekcji,kursów itp.A jak ktoś zwyczajnie nie ma kasy?I chciałby się uczyć nie z przymusu i chęci...Ja uczę się niemieckiego najdłużej,angielskiego9w szkole) i teraz chciałabym zacząć przygodę z włoskim;)Bardzo lubię poznawać inne kultury i języki,choć nie wszyscy to rozumieją...
Zyje sie roznie. Wielu mieszka we Wloszech, zeby sie umartwiac, ale ja do nich nie naleze :)
Jesli masz naprawde checi, to kursy Ci niepotrzebne. Nawet konwersacje mozesz sobie zorganizowac na skypie.
Polecam mojego chomika http://chomikuj.pl/xdesigner - wszystkie materialy do nauki jezyka wloskiego do pobrania za free (a jest tego sporo) ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia