wspólna nauka włoskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Są tu jakieś osoby zainteresowane wspólną nauką(pomocą)włoskiego?Jestem dopiero na pozomie podstawowym i chciałabym go polepszyć,uczę się sama i choć pomagają mi rózni wloscy znajomi to wiadomo,że Włoch nie wytłumaczy poprawnie pewnych rzeczy Polakowi.
Hej Gosia,
Chociaż nauczyciel ze mnie żaden to możemy spróbować. Ponoć najlepiej się uczymy ucząc innych :)
Odezwij się proszę to umówimy się jakoś na skypie.
pozdrawiam
Czy cos z tego zamiaru wychodzi?!! Czy masz jakis pomysl uczenia sie? Dolaczyla bym sie, ale nie mam skype ani gadu-gadu..
jeśli chodzi o Gosię (domniemam, że tak ma na imię) to póki co nie dostałem żadnej odpowiedzi. Ze swojej strony mogę dodać, że cały czas jestem zainteresowany praktycznym szlifowaniem włoskiego poprzez rozmowę :) Chętnie bym się dopasował do innej możliwej formy komunikacji przez internet, jednak poza gg, skypem lub ich odpowiednikami nie znam niczego równie wygodnego
edytowany przez gregorovius: 15 lis 2010
Czesc wam!! Tak,jestem zainteresowana wspólną nauką,chodziło mi jednak o coś w rodzaju porad,wskazówek dotyczących nauki,chodzi mi o to,że włoskiego uczę się sama,w moim mieście nie ma żadnych szkół czy kursów językowych,więc tylko to mi pozostaje,jestem zalogowana na paru stronach(angielskich) z językiem włoskim i staram się coś tam wykombinować,jest jednak dużo rzeczy,których się nie zrozumie z racji różnic językowych,co do praktycznego szlifowania to jest to bardzo dobry sposób nauki..może w celu dojścia do jakichś wniosków podam wam swojego maila [email] jesteście zainteresowania to napiszcie,na pewno wspólnymi siłami dojdziemy do rozwiązania,pozdrawiam serdecznie!-Gosia
Chętnie do was dołączę (jeśli powstała już jakaś grupa).
Sama uczę się właśnie samodzielnie od podstaw od tygodnia. Z Allegro 1, L'italiano per amico oraz z książek do gramatyki z Alma Edizioni ( verbi, pronomi)
Zapraszam na mojego chomika chomikuj.pl , chomik SVENSKA, ponieważ właśnie rzuciłam się na włoski jest tam już spory folder z materiałami do nauki. Co do kontaktu, mogę korzystać z GG i skype'a , możemy też np. zrobić sobie grupę na yahoo groups.
Jeśli coś działacie dajcie znać na priv tu albo na chomika
Lepiej tutaj bo na chomiku skrzynka odbiorcza tonie w sporej ilości poczty. Tu szybciej i łatwiej znajdę wiadomość od Was
Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnej nauki
właśnie!co z tym uczeniem się?wszyscy się poddali? ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka