Wyjazd do włoch.

Temat przeniesiony do archwium.
WItam,
chciałem sie zapytać czy opłaca mi się wyjeżdżać do włoch na stałe??
Chodze do 2 kl. gim i chcial bym zaczac nauke we włoszech w kl. gim ;]
We włoszech mieszka moja mama dlatego chciałbym się tam przeprowadzic ;p.
(Mam nadzieje ze na forum jest pełna kultura i nikt nie bd walil głupich komentarzy)

Powiedzcie co myslicie o moim wyjezdzie do włoch i czy trudno bd mi sie nauczyc jezyka :)
nie oplaca ci sie .....bo potem i tak nie znajdziesz parcy wiec nie bedziesz mial kasy...czyli nie oplaca sie ..A co to sa wg ciebie 'glupie komentarze'???????
nie wiem czy mój komentarz wyda Ci się głupi, ale mi Twój post wydaje się idiotyczny.
Masz rzekomo mamę w Italy a na forum pytasz czy warto do Włoch wyjeżdżać i czy trudno języka się nauczyć???? Pomyśl zanim wyskoczysz z czymś kretyńskim.
W 2 klasie gimnazjum z takimi pytaniami idzie się do mamy a nie na forum. I to mama podejmuje takie decyzje a nie Ty sam.
A mama to we Włoszech na stałe? to co Ty w PL robisz sam?
Jeśli zaś nie na stałe to co Ty w tym wieku chcesz szukać w Italii??
no teraz wyjdzie na to że mój komentarz jest głupi
..wiesztu emigrantow to ogolem zle traktuja...wiec ci sie nie oplaca..byc tu zle traktowanym..w Polsce to jestes swojak i panisko..a tu bedziez na rowni z innymi tunesini, marocchini ,albanesi czy bosnaci,..Wlosi nie cierpia imigrantow..Czasy Jana Pawla drugiego skonczyly sie 6 lat temu buuuuuu
troche zalezy z jakiego miasta w Polsce i do jakiego we Wloszech. ....emigrantow ...hmmm moga traktowac gorzej i zalezy czy jestes wystarczajacy pewny siebie i jaka masz umiejetnosc asymilacji. W Twoim wieku to czesto istotne czuc sie dobrze wsrod rowiesnikow. Pisze czesto ...bo nie zawsze. A umiejetnosc taka ma sie mniejsza lub wieksza. ...ja bym sie wyprowadzila... ale to ja ;-) Decyzja nalezy do Ciebie.

dobra dzieki za wypowiedzi ale chyba pojade do wloch bo to jest taka mala miejscowac kolo torino a jezyka bd sie juz uczyl od maja ;p
a jesli ktos podja decyzje wyjazdu do wloch i podja tam nauke to niech sie wypowie jak bylo ;)
przecież piszesz z terenu Włoch więc o co chodzi z tym postem?
maly decyduje kto ma sie wypowiadac...hehehe....Buona pasqua
ja bym pojechala ,zawsze przeciez mozesz zostac tlumaczem jezyka wloskiego w polsce i robic tu kase
Nie rozumiem Was zupełnie! Pewnie, że się opłaca! Nawet jeżeli nie dostanie później pracy we Włoszech, to przynajmniej zdobędzie dowiadczenie (siedząc w Polsce nie zyska wiele, więc nie ma co tracić). Więc tak czy inaczej- opłaca się i powodzenia!
Justyna tez jestem takiego zdania... nawet jak nie znajdzie pracy to przynajmniej sie nauczy wloskiego :)
jak chcesz rade od kogos kto wyksztalcil sie we Wloszech i tu mieszka to radze ci wyjechac z Polski, ukonczyc studia we Wloszech i potem sam zobaczysz, ze twoj wybor byl trafny....co do jezyka to nauczysz sie go w mig! konczac tutaj studia napewno jak nie znjadziesz odrazu pracy we Wloszech to w Polsce znajdziesz ja z zamknietymi oczami...
Pocieszajace Francescanna :)
Temat przeniesiony do archwium.