nauka od 0- książki do gramatyki

Temat przeniesiony do archwium.
witam, szukam jakiejś książki do gramatyki z włoskiego.
zastnawiam sie nad tym: http://www.gandalf.com.pl/o/wloski-gramatyka-w-pigulce,big,255361.jpg
czy może macie coś innego? od razu mówie że odpadaja programy na kompa ze względu na cenę
bede wdzięczna za wskazówki
Jeśli chcesz się NAUCZYĆ gramatyki a nie tylko popatrzeć na tabelki to wszystkie "pigułki" oradzam. Ja korzystałam z "Conoscere l'italiano" - dobry podręcznik, szczegółowo wyjaśnione zagadnienia gramatyczne, bardzo dużo ćwiczeń... ale jeśli zaczynasz od 0 to może być dla Ciebie problemem to, że ćwiczenia są tylko po włosku, a trudno coś uzupełnić albo napisać, kiedy nie rozumie się o co chodzi.

Mam też "Włoski - Gramatyka. Praktyczne repetytorium z ćwiczeniami dla początkujących i zaawansowanych" i jest też bardzo dobre: dużo przykładów i ćwiczeń (tłumaczonych na polski!), przejrzysty układ graficzny... Ma szerszy zakres tematyczny niż "Conoscere l'italiano" (obejmuje tylko podstawowe wiadomości, np. nie ma trybu łączącego) i obejmuje chyba wszystkie zagadnienia gramatyczne. Generalnie jako początkującej polecam Ci tę książkę (z tych, które znam).
edytowany przez Silva90: 22 cze 2012
Popieram. Nie nauczysz się z "pigułek". A poza tym są strasznie nudne.
wielkie dzięki silva, ten drugi mi bardziej odpowiada bo jest po polsku, a w "Conoscere l'italiano" zopatrze sie później jak już coś wiecej lizne:)