szukam pracy

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka, pilnie szukam pracy w Rzymie!!! słyszeliście coś może? dajcie znać!!!!!
http://www.kijiji.it/annunci/altre-offerte-di-lavoro/roma-annunci-eur-portuense-magliana/baby-sitter-colf-con-vitto-e-alloggio-e-2-giorni-liberi/21936564?utm_source=Indeed&utm_medium=cpc&utm_campaign=Indeed
ogloszenie sprzed godziny, podany jest numer tel gdzie nalezy dzwonic
to oszukancza firma http://www.oszukany.pl/forum/viewtopic.php?p=32881&sid=a5e954a0f154d3b42d22fe4c145d2907 http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/168341#post529404
Witam. To mój pierwszy post na forum, chociaz przeglądam je od dłuższego czasu.
Jako że temat pasuje akurat do mojej aktualnej sytuacji więc postanowiłem się dopisać.
Również szukam pracy we Włoszech. Język wloski bardzo podstawowy ale szybo się uczę.
Potrafię sporo rzeczy, żadnej pracy się nie boję.
Rzecz jasna, osobie która mi pomoże odwdzięczę się należycie, również finansowo.
jakie masz prawo jazdy?
Mam prawo jazdy kat. B od 2001 roku i przejechane około 400tys. km za kierownicą, chociaz nie pracowałem jako kierowca. Po prostu lubie jeździć autem a sporo z tego przebiego zrobilem również jeżdżąc do Włoch.
..a gdzie we Wloszech to wszystko jedno? ...znaczy ja raczej nie mam zadnej oferty ...ale moze to istotna infornacja...
Raczej obojętnie. Chodzi bardziej o to aby znaleźc jakąś ofertę. Jasne że chciałoby się (ze względu na średnią zarobków) w Friuli, Veneto, Alto Adige, Marche, Emilia Romagna ale zdjaę sobie sprawę z tego że ogólnie jest ciązko z ofertami pracy dla cudzoziemców. Jeśli ktoś nie ma "pleców" albo po prostu szczęscia to o pracę we Włoszech jest trudno.
kat B to za malo..jest zapotrzebowanie na wyzsze kategorie,praca od razu..sorry bylaby praca pensja podstaw ok 1300 eu plus dodatki wyciagnalbys ze 2.100..moge dopomoc komus z prawkien na tira plus dobra znajomosc jezyka
Szkoda:(. Nie mniej jednak gdyby ktoś miał jeszcze jakąś ofertę na oku to bardzo proszę o informacje.
Cytat: SettediNove
kat B to za malo..jest zapotrzebowanie na wyzsze kategorie,praca od razu..sorry bylaby praca pensja podstaw ok 1300 eu plus dodatki wyciagnalbys ze 2.100..moge dopomoc komus z prawkien na tira plus dobra znajomosc jezyka
to mze dla mnie by sie cos znalazlo ?;)mam prawko B;C od 20 lat mieszkam w rzymie na stale
jestem 600km daleko od rzymu/polnoc..napewno cos znajdziesz na miejscu..tu sa potrzebni miejscowi albo ktos kto wynajmie sobie mieszkanie i bedzie pracowal /jezdzil w polnocnej czesci IT w firmie rozwozacej produkty zywnosciowe.
jestem pielęgniarką szukam pracy we włoszech. Pracowałam juz tam ponownie chcę wyjechać czekam na poważne oferty tel: 532-265-869 będę wdzięczna!!!
szukasz pracy jako pielegniarka na forum??Nie do konca rozumiem.
a moze tu szukaj www.eures.europa.eu
loretta przeciez ty doskonale wiesz co trzeba zrobic .Nie od dzis tu jestes ...
Szukam pracy od marca kwietnia do opieki nad starszą osobą,najlepiej Rzym ,lub Mediolan.Może byc też na wymiane.Mam 35 lat porozumiewam sie po włosku.Prosze o pomoc.
http://www.subito.it/offerte-lavoro/colf-dama-di-compagnia-collaboratrice-reggio-emilia-36560064.htm
Szukam pracy w rzymie lub w ostii, mam 19 lat, jestem tu 4 miesiace, nie szukam czego wielkiego, jakies minimum zarobkowe typu zmywak, sprzatak itp. jesli chodzi o jezyk to rozumiem duzo a na mowienie mam blokadki i dziury w glowie. z gory dziekuje
ja tez szukam pracy jako badante . Jestem na forum pierwszy raz .W Polsce pojawiaja sie ogłoszenia z rejonu Abruzzo,czy ktoś z Was może wie czy można mieć do nich zaufanie ?Ogloszenia daje annagloria itd.Jezeli cos wiecie na jej temat proszę piszcie
annagloria itd ??? Tak się dokładnie podpisuje? Daj linka do ogłoszenia ew. napisz coś więcej bo skąd ktoś może wiedzieć cokolwiek na temat innej osoby tylko na podstawie jednego słowa "annagloria itd"
Chyba sobie nie zdajesz sprawy jak absurdalne pytanie zadałaś.

pzdr
M
edytowany przez Margo49: 28 sty 2012
Bezpłatne kursy dla opiekunek w Lombardii Od maja do lipca będzie można zapisać się na bezpłatne kursy dla opiekunek (assitente familiare) osób starszych, chorych i niepełnosprawnych przeznaczone dla imigrantów zamieszkujących na terenie Lombardii.

Warunkiem zapisania się na kurs jest rozmowa kwalifikacyjna w języku włoskim. Przewidziane są kursy poranne, popołudniowe, wieczorowe, a także sobotnie (do wyboru), które trwać będą w sumie 160 godzin.
Na zakończenie kursu uczestnicy otrzymają zaświadczenie zdobycia umiejętności do uprawiania tego zawodu: attestato di competenze – wydane przez Region Lombardii.
Info: IAL Lombardia, via Castellini 7 Brescia, tel. 030/2893811 e-mail: segreteria(at)ialbrescia.it www.ialbrescia.it
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę