Mam do napisania krótką historię w której powinny znaleść się te słowa: ragazza, ristorante, stanza, hotel, chiave, valigia, colazione, telefono, notte, cena, reception, hotel, uomo, stanza, passaporto. Mam to na jutro.
Proszę pomóżcie, bardzo zależy mi na dobrej ocenie. Może ona jest za długa. Mozna ją skrócić, tylko, zeby nie było w miare możliwości błędów. Proszeee :(:( Zlitujcie się. Ucze się włoskiego dopiero niecały rok i nie umiem dobrze posługiwac się tym językiem :( Wstyd mi wogóle to na forum wrzucać..
W piekny, słoneczny dzień Maria przyleciała do Rzymu na wakacje. Postanowiła złapać taksówkę i jak najszybcjej pojechać do hotelu. Weszła do środka i podeszła do recepcji. Stała tam młoda dziewczyna o sympatycznym wyglądzie. Maria poprosiła o klucz do swojego pokoju i poszła w kierunku windy. Spotkała tam przystojnego mężczyznę o imieniu Marco. Gdy pojechali na górę okazało się, że ich sypialnie znajdują się obok siebie. Kiedy Maria weszła do środka zobaczyła piękny pokój. Ściany były koloru beżowego. Za dużym oknem rozciągał się widok na ogromny ogród.
Podeszła do telefonu i zadzwoniła do obsługi hotelowej. Zapoznała się z ofertą. Podobno mają tu pyszne śniadania.
Postanowiła rozpakować walizki i iść na basen popływać. Nagle usłyszała pukanie do drzwi. Kiedy otworzyła okazało się ze to Marco.
- Witaj, to chyba Twoje - powiedział i pokazał jej paszport
- Tak, dzięki, nawet nie zauważyłam, że go nie mam - odparła zdziwiona Maria
- Leżał na korytarzu.
- Jeszcze raz wielkie dzięki
- To może w ramach podziękowania dasz się namówić na kolacje?
- No dobrze.
- Przyjde po Ciebie za godzinę
- Do zobaczenia.
O umówionej godzinie udali sie do restauracji.
Zjedli pyszną kolację przy blasku świec i poszli na spacer. Była piękna noc. Na niebie świeciło mnóstwo gwiazd. A oni spacerowali w świetle księżyca.
In un bellissimo giorno di sole, Maria volò a Roma in vacanza. Ha deciso di prendere un taxi e andare in albergo najszybcjej. Entrò e si avvicinò alla reception. C'era una ragazza con un aspetto piacevole. Maria ha chiesto di una chiave nella sua stanza e si diresse verso l'ascensore. Lì conobbe un bell'uomo di nome Marco. Quando sono andati verso l'alto, si è scoperto che le loro camere da letto sono fianco a fianco. Quando Maria è venuta al centro visto una bella sala. Le pareti erano di colore beige. Dietro si stendeva un grande finestra vista del grande giardino.
Andò al telefono e chiamato il personale dell'hotel. Familiarità con l'offerta. A quanto pare ci sono deliziosa prima colazione.
Ha deciso di disfare le valigie e andare in piscina. A un tratto sentì bussare alla porta. Quando ho aperto si è scoperto a Marco.
- Ehi, forse è il vostro - ha detto e ha mostrato il suo passaporto
- Sì, non grazie, anche notato che non hai - disse sorpresa Maria
- Era disteso sul corridoio.
- Ancora una volta, molte grazie
- Si può dare, grazie per essere persuasi a cena?
- Bene.
- Verranno dopo di voi per un'ora
-
Il contratto ora è andato al ristorante.
Mangiato una deliziosa cena a lume di candela e andò a fare una passeggiata. Era una bella notte. Il cielo splendeva un sacco di stelle. E andarono al chiaro di luna.