Szanowni Państwo
Z dużym zainteresowaniem przeczytałam ogłoszenie dotyczące pracy na stanowisku sekretarki w Państwa firmie.
Pomimo, iż jestem pracownikiem o niewielkim stażu pracy, jednak posiadam zdolność szybkiego nabywania nowych umiejętności oraz dostosowywania się do obowiązków wynikających z bieżącego zatrudnienia, a praca na różnych stanowiskach nauczyła mnie radzić sobie w wielu, niejednokrotnie bardzo trudnych sytuacjach. Nie boję się podejmowania nowych wyzwań. Już w okresie studiów byłam osobą czynną zawodowo, a trzyletni pobyt we Włoszech pozwolił mi na doskonalenie języka włoskiego, którego podstawy zdobyłam na studiach.
Jestem osobą pogodną, komunikatywną, potrafiącą dobrze zorganizować sobie czas pracy. Cechuje mnie zaangażowanie w wykonywane zadania i odpowiedzialność w podchodzeniu do wykonywanej pracy.
Dziękuję za poświęcony przez Państwa czas i rozważenie mojej kandydatury. Będę wdzięczna za możliwość spotkania i omówienia mojej aplikacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Z poważaniem
--------------------------------
Gentili Signore e Signori
Il Suo annuncio per il ruolo di segretaria , ha suscitato in me grande interesse.
Anche se sono un lavoratore dipendente con poca l'esperienza professionale, tuttavia ho la capacita di acquisire rapidamente le nuove competenze e adattarsi alle incombenze che risultano dal impiego corrente, e lavoro in varie posizioni mi ha insegnato ad affrontare molte, spesso molto difficili situazioni. Non ho paura di affrontare le nuove sfide. Già nel periodo di miei studii ero professionalmente attiva, e il mio soggiorno di tre anni in Italia mi ha permesso di migliorare la mia conoscenza della lingua italiana, della quale una base avevo acquistato al'Universita.
Sono una persona allegra, comunicativa, so organizzare bene il mio tempo di lavoro. Mi caratterizza un'impegno e responsabilita delle mansioni eseguite nell'approccio al lavoro.
Ringraziandola anticipatamente per la considerazione e il tempo speso, rimango a sua disposizione per un colloquio.
Cordialmente