opis tygodnia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam do napisania opis tygodnia po włosku, napisałam dość sporo,a e po tym co widzę też jest sporo błędów a nie potrafię ich sama poprawić czy mogę prosić o pomoc.

Wersja polska, która napisałam napisałam własnoręcznie;
opis tygodnia Patrycji
2 listopada 2012, godzina 23
Dzisiaj jest sobota rano wreszcie przerwa świąteczana, można odpocząć. Jestem zmęczona, bo chodzę do wyższej szkoły cały dzień; wstaje rano o 5,40, mam okejkę o 6,40, później idę do szkoły, siedze tam aż do 18. Po szkole wracam do domu, jadę 1,5h, jem obiad, uczę się i słucham dobrej muzyki. We wtorki, środy i czwartki chodzę na arobik z Amelią. Wieczorem jem kolację z moim chłopakiem Hubertem, zazwyczaj chodzę spać o godzinie 23. W niedzielę rano wstaję i idę biegać na plażę z Hubertem, rozmawiamy ... Teraz idę spać...
Patrycja

wersja włoska, którą przetłumaczyłam własnoręcznie;
La settimana di Patricia
2 novembre 2012 a 23
Oggi è rottura Sabato mattina finalmente festa, ci si può rilassare. Sono stanco, perché io vado al college per tutto il giorno, alzarsi la mattina alle 5.40, ho okejkę circa 6.40, poi vado a scuola e stare lì fino al 18 Dopo la scuola vado a casa, vado 1,5 ore, mangiare a pranzo, imparare e ascoltare buona musica. Il martedì, mercoledì e giovedì vado a arobik con Amelia. In serata, cenare con il fidanzato Hubert il mio, di solito vado a letto alle 23 Domenica mattina mi alzo e andare a correre sulla spiaggia con Hubert, parlare ... Ora vado a dormire ...
Patricia

Tego się nie da poprawić. Przede wszystkim poczytaj sobie o odmianie czasowników. Potem zajmiemy się resztą.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka