proszę o przetłumaczenie z polskiego na włoski bar

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć kochany kontaktowałam się z mojom szefową telefonicznie w sprawie kilku wonych dni ale nie dała mi jeszcze odpowiedzi. co do transportu to nawet już znalazłam w miarę odpowiednie połączenie. niemogę się doczekać naszego spotkania całuję.
ciao amore!sono riuscita a mettermi in contatto con la mia principale chiedendola qualche giorno di permesso, però non ho avuto ancora la risposta.a quanto riguarda il viaggio ho trovato gia un collegamento abbastanza buono.non vedo l'ora di incontrarti,baci
wczoraj caly dzien spedzilam z przyjaciolka, musialam jej pomagac w sprawach sercowych. natomiast jesli chodiz o ciebie, to odnioslam dziwne wrazenie, ze ty chcesz mi jakies nietypowe propozycje skaldac, mam prawo, aby tak myslec, poniewaz, zadajesz mi bardzo dziwne pytania. oczywiscie moge sie mylic, ale bedzie lepiej, gdy dowiem sie w koncu czego ty tak naprawde ode mnie oczekujesz. nie lubie niejasnych sytuacji, wiec jak bedzie??
ieri ho passato tutta la giornata con una mia amica,glielo dato un aiuto negli affari del cuore.invece quanto riguarda te ho avuto una strana sensazione,che tu mi vorresti fare le proposte un po insolite,originali.potrei pure sbagliarmi,pero visto le strane domande che mi fai sarebbe buono di chiarire e che tu mi dicessi cosa ti aspetti da me?non mi piacciono le situazioni non definite,e allora?
dziekuje bardzo za pomoc:)
bardzo prosze o pomoc w przetlumaczeniu tego tekstu:

-ciao dolcissima amica mia,domani mattina vado a padova,ti manderò una
foto con il tel ok?ti auguro dolcissimi sogni.
comunque penso che sposare una donna come te è il sogno di ogni uomo,
perchè sei bella dolce sensibile,insomma sei tu!la donna piÚ dolce che
conosco,ti voglio bene mia cara.
witaj moja slodziutka/kochana przyjaciolko, jutro rano jade do Padwy, wysle Ci zdjecie z tel. kom., ok? Zycze Ci slodkich snow.
W kazdym razie mysle, ze poslubienie kobiety takiej jak Ty to marzenie kazdego faceta/mezczyzny, bo jestes piekna, slodka, wrazliwa, po prostu jestes Toba! Naslodsza kobieto jak znam, uwielbiam Cie/kocham moja droga.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa