bardzo prosze o przetlumaczenie...sms

Temat przeniesiony do archwium.
e rispetto e cerco,provo di rendere felice a ki divide la vita con me. p questo problema di daniel e se riesco a sismarlo in fretta penso ke cambiando casa .e con un buon lavoro il futuro lo gestiro meglio e potro portari qiu vivere con me.x me e un periodo male e tante cose del passoto me le porto dietro o ancora mi creano dei problemi,la madre di Janny e daniel mi ha deluso era la donna sbagliata e ki ci fa ancora le spese sono janny e daniel perke la madre non e normale e a me mi ha impedito tante cose.con paula ho gestito male le cose la mia storia con lei anke se lo o dato piccoli motivi x lascirarmi non era giuso lasciarmi come la fatto lei e x ki non sono perfeto ma so amare e
wiem,ze to jest dlugi teks ale bardzo prosze o tlumaczenie,wierze,ze znajdzie sie ktos cierpliwy i mi mniej wiecej naswietli sprawe.dzieki z gory
Serdecznie prosze o tlumaczenie...
Ciao

Proviamo ci allora:)

Szacunek

Prubuje staram sie czynic szczesliwymi tych ktorzy dziela ze mna zycie (w odniesieniu do daniela ; jesli uda mi sie to jakos wszytsko w miare szybko, mysle za zmieniajac dom (mieszkanie) z dobra praca jakos sie ulozy i bede w stanie sprawic abys przyjechala tutaj zyc ze mna.
To dosc kiepski okres, powracaja co wiecej pewne rzeczy z przyszlosci tworzac pomimo wszystkiego nadal problemy.
Mama Janiego i Daniel rozczarowali mnie (przyp "nie jest jasne czy ma na mysli tak samo daniela) cd. poniewaz okazala sie "pomylka" i tymi ktorzy za ta placa (przyp: lub robia jej zakupy) sa Daniel i Jenny poniewaz matka nie jest normalna i pokrzyzowala mi wiele planow (przyp: lub przeszkodzila w wielu rzeczach), z paula sie nie ulozyl cala ta moja historia wraz z nia nawet jesli dalem jej drobne powody aby mnie zastawic nie powina tak sie zachowac nie bylo w porzadku ze mnie zostawila. Nie jestem idealny ale potrafie kochac....

Mam nadzieje ze bedzie to dla ciebie w miare zrozumiale w tekscie jest sporo bledow typowych dla jezyka smsowego, ale mysle ze udalo mi sie utzrymac kontekst...

Pozdrawiam
johny!!wielkie dzieki,wiem w czym rzecz,pozdrawiam Cie cieplo i dzeiki ,ze mi pomogles,cmok

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa