Krotko:-)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
"brakuje mi Ciebie"
"jestem z toba"
prosze
"mi manchi'
'sono ti'
sorka "sono con ti"
si dice-Sono con te , non ti
sono con ti jest poprawne
pozdr
Errare e' umano "bella ragazza" ma non so perche tradduci le cose che non sai..
sono con te kasiu!
chyba juz wiesz ze bella ragazza lest moze i piekna (chissa'?)ale niestety niezbyt madra i gada bzdury
dlatego nie zawracaj sobie glowy jej paplaniem
Kasiu, "bella ragazza" wprowadza tu wszystkich w błąd, więc nie koniecznie musisz jej słuchać
no co wy powiecie>?haha
kasiu naprawde sono con ti
ps i piekna i madra.Jak na 2 miesiace umiem wiecej niz wiekszosc tutaj
Jak zauważyli prawie wszyscy , przynajmniej Ci którzy znają włoski ,że jednak niewiele umiesz "bella..
cos mi sie zdaje, ze jestes doskonala w graniu komus na nerwach...vai vai!
Nie sztuką jest wziąc słownik i przekładać słowo w słowo
oczywiscie mialam na mysli "bella ragzza"
wiesz anita czy jak tam masz:P ja nie korzystam ze slownika samo mi przychodzi.Jesli ty nie umiesz inaczej nikomu pomoc tylko ze slownikiem to juz nie moja wina.A bede dalej pomagac bo lubie...uwazam,ze naprawde wiekszosc z was albo malo umie albo poprostu nie ma zbytnio talentu do jezykow.Bo niestety nie kazdy to ma:)))
papa
Albo jesteś tak głupiutka albo po prostu lubisz ludziom grać na nerwach, a jak chcesz koniecznie pomagać to upewnij się czy masz rację i staraj się nie szkodzić, bo jak narazie to ta pomoc innym ci trochę nie wychodzi
nic sobie z twojego gadania nie robie.nawet jak czasem zrobie maly blad to i tak wloch skapuje o co chodzi,wiec nie widze problemu.jak zauwazylam robi sie tu czasem "bardzo duzo bledy'w tlumaczeniach i nikt problemow nie robie wiec ty tez nie rob bo to naprawde nic nie da...
to tyle
bella ragazza, a co ty taka zarozumiala i butna jestes ??

przejrzyj archiwum..poczytaj..popatrz, ze tu ludzie sobie naprawde pomagaja. i jesli ktos cie poprawia to nie po to,zeby ci to wytknac a po to,zeby skorygowac i zebys wiedziala jak jest poprawnie,zdolniacho ;)

un salutone
Widzę że się ktoś piękny uważa za znawcę języka włoskiego.Skromnością nie grzeszysz.Jeszcze taki tekst że się dwa miesiące uczysz.Przestań ,bo są tu osoby które mieszkają i pracują kilka lat i ty im zwracasz uwagę ,zejdz na ziemię.Myślę że należysz do tych co z włochem rozmawiasz i mówisz Kali być głodny.Nie trawię takich osób.No ale wloch i tak zrozumie ,bo po co się wysilać.
bella
jeśli niektóre zwroty "przychodzą ci same" to pewnie ze słuchu powtarzasz, bądź w regionalizmy wchodzisz. Świetnie, że się uczysz i mam nadzieję, że kiedyś dojrzejesz do poprawiania innych
Ciao tutti!!!

nie ma sensu Sie kłócic!!!! Kzady pomaga na tyle na ile sam umie... przez to ze sie nawzajem poprawiamy bardzo duzo zyskujemy!!!! ja osobiscie bardzo ciesze sie ze moge uczyc sie od osob ktore umieja lepiej jezyk niz ja ciesze sie ze jest ktros kto pokazuje mi gdzie robie bledy bo dzieki temu ucze sie szybciej i wiecej!! fakt, nikt nie lubi jak mu sie wytyka jego bledy i poprawia...ale nie ma sensu sie obrazac tyllko wyciagnac z tego wnioski i cieszyc sioe ze jest ktos kto chce ci pomoc!!!
masz racje Ewwy...lecz moim skromnym zdaniem lepiej gdyby "wytykala bledy"osoba do tego kompetentna,ktora przy okazji wyjasni gdzie zaistnial blad,dlaczego tak a nie inaczej....i zrobi to w sposob "przyjazny"a nie arogancki....
słuchajta ludziska, po co wy się wdajecie w takie dyskusje z ta bella... przeciez to już na pierwszy rzut oka widać że to czysta prowokacja...i osoba ta (bo nie wiem kto to, równie dobrze może być nawet facio, który ma niezłą radochę) zwyczajnie się zabawia waszym kosztem.ja sama, choć nie znam perfect włoskiego wiele razy zauważyłam że robi podstawowe błedy więc dajcie sobie spokój... wystarczy nie zwracać na "pięknisię" uwagi i nie brać pod uwagę jej tłumaczeń i tyle... finito
Nico, masz racje, oczywiscie tylko, ze niestety nie wszyscy o tym wiedza, juz kilka razy ktos, kto nie jest stalym bywalcem tego forum, byl zdezorientowany po wpisach tej osoby...
pzdr:-)
Brava Nicoli, od wczoraj czytam te jej bzdurne teksty i tez uwazam, ze swietnie sie bawi, widzac, ze dziewczyny sie denerwuja. Coz, kazdy znajduje sobie rozrywke odpowiednia do wlasnego poziomu intelektualnego...

Pozdrawiam,
Dee
Niestety Nicoli musze sie z toba zgodzic....jak moglam byc taka glupia??"bella ragazza"tylko nas prowokuje!!Chce zabic czas czy co????Pewnie jej sie nudzi,a ze nie ma nic ciekawego do powiedzenia to wymysla takie pierdoly!!!!Zeczywiscie robi podstawowe bledy.....wiec poprostu robi sobie nas w balona,albo rzeczywiscie jest tepa jak but!!!Nawet moja siostrzenica(ma dopiero 5lat!),ktora ucze (jak moge) od 2lat wloskiego stwierdzila,ze te jej wypowiedzi brzmia bardzo smiesznie!Widac dziecko ma lepszy sluch od "b.r"!!!;)Mysle jednak,ze nasza "b.r"nie ma zadnego pojecia o wloskim i tak tylko sobie gra nam na nerwach zagladajac do slownika!Przykro mi tylko,ze wiele poczatkujacych tu osob moglo ja posluchac...a mnie jest glupio,ze dalam sie tak latwo nabrac!;(Ti odio "b.r"!BruttaRagazza!a twoj temat jest juz dla mnie skonczony i nic ode mnie juz tu nie uslyszysz,no chyba,ze jestes klamka,czy parapetem do kwadratu!jak wolisz!;)Ps.Zrobilas z siebie clowna na forum i z tego sie ciesze!:):):)arivederci!
trish, dee... macie rację, i tu nie trzeba być alfą i omegą żeby z miejsca się nie połapać, z kim ma się do czynienia...a po się ścierać z taką "istotą" i tracić prąd...
całuję was serdecznie i pozdrawiam
Przepraszam..."rzeczywiscie"a nie "zeczywiscie"-juz sama zaczynam robic bledy...;(
halo! halo! pocahontas! calma!!! już mówiłam, że szkoda prądu, po co się tak denerwujesz...chcesz żeby ci pikawka padła ;) już tyle narodu się zagotowało na forum przez tego osobnika, że wystarczy... przecież musi mieć niezły ubaw czytając sobie te nasze wywody... sława za darmo na forum włoskim! ach..tylko pozazdrościć...
Calma! Calma! i jeszcze raz Calma!
Wyobraźcie sobie taką "belle" co pisze co popadnie, bo nie ma innej rozrywki.
W sumie to lepiej, przynajmniej niedłubie w nosie, bo ma ręce zajęte.
Chyba wystarczy, żeby dać sobie z nią Calma ;)
"Bella" mam nadzieję, że zrozumiesz aluzję.
Pozdrawiam wszystkich CO PISZĄ, BO WIEDZĄ CO PISZĄ :)

Baci (Ja swego czasu pisałam "baci" przez dwa"c", wystarczyła jedna poprawka i już tego nie robię--- I OTO CHODZI :)))
no! stella gamella to mądra dziewczynka. bierzcie z niej przykład! saluti
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia