L'alfabeto di tutti gli amanti comincia cosi'// alfabet wszystkich kochankow zaczyna sie w ten sposob
Con parole che invano cercavi lontano da qui//od slow, ktorych daremnie szukalas gdzies, daleko stad
E gli uccelli che scendono a bere dall'immensita'//a ptaki, ktore zlatuja sie by pic ze zrodla nieskonczonosci
Hanno il volo fuggente e leggero della tua intimita'//maja lot plochliwy i lekki jak twoja intymnosc
Questo e' il tempo di vivere te//oto czas aby zyc toba
Fino all'ultima parte di me//az do ostatniej czastki mnie samego
E non chiedermi dove e perche'//i nie pytaj mnie dokad i dlaczego
Devi solo fidarti di me//musisz jedynie ufac mi
Oltre l'oro e l'avena dei campi nel cielo su noi//oprocz zlota i zbozowych pol na niebie nad nami
L'assemblea delle stelle ci ascolta toccarle vorrei// slucha nas zgromadzenie gwiazd, chcialbym ich dotknac
E l'errore piu' grande a cui l'uomo puo' credere mai//najwiekszym bledem, w ktory kiedykolwiek wierzy czlowiek
E' cercare lontano le cose che ha dentro di lui//jest szukanie daleko tego, co znajduje sie w nim samym
Questo e' il tempo di vivere te//oto czas aby zyc toba
Perche' il mondo ha deluso anche te//poniewaz swiat rozczarowal takze ciebie
Ora devi fidarti di me//teraz musisz mi zaufac
E l'errore piu' grande a cui l'uomo puo' credere mai// najwiekszym bledem, w ktory kiedykolwiek wierzy czlowiek
E' cercare lontano le cose che ha dentro di lui// jest szukanie daleko tego, co znajduje sie w nim samym
Questo e' il tempo di vivere te//to jest czas aby zyc toba
E non chiedermi dove e perche'//i nie pytaj mnie dokad i dlaczego
Devi solo fidarti di me//musisz tylko ufac mi
Fino all'ultima parte di me//az do ostatniej czastki mnie