PROSZĘ O POMOC:)

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem, że nie powinnam prosić o całe tłumaczenie tylko sama się wysilić. Ale jestem w trudnej sytuacji a koniecznie muszę to na jutro napisać:( Wiec może ktoś się nade mną zlituje i prztłumaczy mi to:

W Wigilię rano pomagam mamie w kuchni. Gotujemy barszcz, ryby, robimy pierogi i inne świąteczne potrawy. Później idę z braćmi i rodzicami na cmentarz. Wieczorem przychodzi do nas na kolacje cała rodzina, babcia, ciocia, wujek i kuzyni. Dzielimy się opłatkiem i razem jemy kolację. Później śpiewamy kolędy. W nocy idziemy do kościoła na mszę. W pierwszy dzień świąt mój starszy brat ma urodziny, wiec znowu przychodzą do nas goście. Razem siedzimy przy stole, jemy i rozmawiamy. Wieczorem idziemy na spacer. W drugi dzień świat idę z rodzicami i braćmi na obiad lub śniadanie do cioci. Po południu idę do kościoła a wieczorem spotykam się z przyjaciółmi. W święta większość czasu spędzam z rodziną.

Z góry dziękuję:)
nel giorno di vigilia aiuto mia mamma in cucina. prepariamo la minestra di barbietole,pesce, facciamo i ravioli e altripiatti natalizi. la sera arriva da noi tutta la famiglia: nonna, zia, zio, i cugini. Ci scambiamo l'stia e poi tutti insieme mangiamo la cena. Piu tardi cantiamo i canti natalizi. Durante la notte andimo in chiesa alla messa. Nel primo giorno di natale il mio fratello mggiore ha il compleanno, quindi di nuovo abbiamo degli ospiti. stiamo insieme alla tavola, mangiamo, chiacchieriamo. di sera andiamo a spasso. nel secondo giorno di natale vado in chiesa e pomeriggio mi incontro con gli amici. durante le feste la maggior parte del tempo passo con la mia famiglia.
Jesteś Wielka! ratujesz mi życie Dziekuje baaardzo:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę