hej kochani co znaczy takie zdanie?

Temat przeniesiony do archwium.
proszę kto mi powie co znacza te 2 krótkie zdanka? 1/ amore purtroppo io te lo dico in italia ...nella linqua del cuore amo solo te cuoricino mio 2/amore mio bellissimo sona appena arrivato a casa e mi devi credere mi sono mancati tantissimo i tuoi sms ma soprattutto mi manchi tu mio unico. OD RAZU WIELKIE DZIĘKI BO PÓZNIEJ MOŻE MNIE NIE BYĆ PA
1/ amore purtroppo io te lo dico in italia ...nella linqua del cuore amo solo te cuoricino mio --> kochanie, niestety ja powiem ci to we wloszech(chyba ze tam bylo in italiano - po wlosku) ...w jezyku serca kocham tylko ciebie, moje serduszko
2/amore mio bellissimo sona appena arrivato a casa e mi devi credere mi sono mancati tantissimo i tuoi sms ma soprattutto mi manchi tu mio unico.--> kochanie moje najpiekniejsze wlasnie wrocilem do domu i musisz mi uwierzyc bardzo brakowalo mi twoich sms ale nade wszystko tesknie za toba, moj jedyny....?
TRISHYA ,BARDZO CI \DZIĘKUJĘ ZA CZAS KTÓRY POŚWIĘCIŁAŚ MI NA TŁUMACZENIE ..NAPRAWDE WIELKIE DZIEKI ,BUZKA PA PA