Serdecznie prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze Was bardzo o pomoc to dla mnie ważne,nie musi być dokładnie.

"Mam koleżanki,ale oczywiście nie moge im mówić o moich problemach w domu,bo różne są sytuacje na pewno sama o tym dobrze wiesz.Ty jesteś dla mnie bliską osobą.Chciałabym z Tobą spokojnie porozmawiać,bez zadnych problemow.Tylko dla mnie nie jest to proste.Tyle czasu jest,że nie pisze i nie mówie nawet troche po włosku.Wiesz,że z ...rozmawiamy cały czas po polsku i niestety przyzwyczaiłam sie już do tego.Obiecuję Ci,że będę się bardzo starała,jeszcze troche i będą wakacje,które poświecę na naukę,też jak bede we Włoszech.Mam nadzieję,że mnie rozumiesz.Chce żebyś wiedziała,że wy wszyscy jesteście dla mnie bardzo bliscy i zawsze mowie...jaka ma cudowna rodzine.Na pewno będzie dzień kiedy spotkamy się wszyscy razem,marze tylko abym mówiła tak doskonale po włosku jak Ty...no dobrze przynajmniej po czesci tak.Z moim stanem psychicznym jest juz troche lepiej i pomalu wracam do mojej dawnej "wesołej" osoby.Sama nie dalabym rady tego napisać.Mam internet od paru dni i dzięki temu moge pisać do Ciebie cześciej i w końcu mogę napisac cos więcej."
Ho amiche ma non gli posso raccontare i miei problemi di casa, sicuramente sai bene anche tu che succedono varie situazioni. Tu sei una persona vicina a me. Vorrei parlare con te tranquillamente, senza nessun problema. Però per me questo non è facile. C'e' cosi poco tempo, che non parlo e non scrivo in italiano nemmeno un' po. Sai che con ... (imie) parlo sempre il polacco e purtroppo mi ci sono già abituata. Ti prometto che tenterò tanto, fra un' po cominciano le vacanze che dedicherò allo studio, anche quando sarò in Italia. Spero che tu mi capisca. Voglio che tu sappia che tutti voi siate per me molto vicini e sempre dico a ... (imie) quanto è splendida la sua famiglia. Sicuramente verrà un giorno quando ci incontreremo tutti insieme, sogno di saper parlare italiano cosi bene come tu...vabbe, diciamo che almeno parzialmente cosí.
La mia condizione psichica è migliorata un po' e piano piano ricomincio a essere una persona allegra come la ero prima. Non sono riusciata a scrivere queste frasi da sola. Da qualche giorno ho internet e grazie a questo posso scriverti più spesso e finalmente posso scrivere qualcosa di più.
Grazie tanto!

« 

Życie, praca, nauka