tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo was proszę o przetłumaczenie bo nie mogę wszystkiego zrozumieć :-)

- Ripensando a questi giorni sembra che l'uomo che tu amavi e ti ha trattato male e lasciata sola sia un uomo affascinante e quello invece che si è comportato in modo eccezionale è un bastardo!Nalla vita non si finisce mai di imparare!Io sono stato sempre sincero e vero, tu? Non lo so! Ti messagio perchè tanto al telefono non rispondi e ti auguro tutto il bene possibile.

- La facoltà di non sentire la possibilità di non parlare, il buon senso la logica i fatti le opinionile raccomandazioni, occorre essere attenti per essere padroni di se stessi! Non riesco a capire il tuo comportamento, prima mi racconti tutto della tua vita , mi dici che ti piaccio, e dopo un pò per te sono solo un conoscente ! grazie per la lezione!

- In dialetto emilano c'è una parola : ústmamò che significa è appena iniziato ed è già finito. Con te ho passato tre giorni meravigliosi e sono contento di averli vissuti! Il resto non conta !

- God give you peace,healt and grace, god put a smile upon your face ! Anche cristo era gentile premuroso affascinante e onesto e l'hanno fatto fesso!
Wracajac myslami do ostatnich dni wyglada na to, ze mezczyzna, ktorego kochalas i ktory cie zle traktowal i zostawil to mezczyzna fascynujacy(czarujacy) a ten, ktory zachowal sie wzorowo(wspaniale) to bydlak! Wzyciu wciaz sie czegos uczymy! Zawsze bylem szczery i prawdziwy a Ty? Nie wiem! Pisze smsy dlatego, ze nie odbierasz telefonow i zycze ci wszelkiego dobra. Zdolnosc do niesluchania, mozliwosc niemowienia, zdrowy rozsadek, wydarzenia, raccomandazioni(rakomandacje?polecenie kogos) trzeba bardzo uwazac aby moc byc panem samego siebie. Nie potrafie zrozumiec twojego postepowania, najpierw opowiadasz mi cale swoje zycie, mowisz, ze ci sie podobam a potem jestem troche jakby tylko znajomym. Dzieki za lekcje! W dialekcie mediolanskim jest takie slowo ustmamo co znaczy jeszcze sie nie zaczelo jak juz sie skonczylo. Spedzilem z toba cudowne 3 dni i jestem zadowolony. Reszta sie nie liczy. Nawet Chrystus byl szarmancki, opiekunczy, fascynujacy i szczery a i tak go zrobili w konia.
Dzięki wielkie!
dziękuję :-))))
prosze! nie mam slownika pod reka wiec moze byc troche tak w wolnym tlumaczeniu ale sens jest ten.

« 

Inne

»

Życie, praca, nauka