*** !Pilnie proszę o pomoc! ***

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Jeśli chodzi o język Włoski, to jestem całkowicie zielona :/ Oczywiście, chcę to zmienić! Kupiłam dzisiaj książkę z płytą CD do samodzielnej nauki tego pięknego języka xD Jednak w aktualnej chwili nie ma szans na opanowanie w trybie zaawansowanym :(( A jest mi to niewyobrażalnie potrzebne! Proszę proszę pomóżcie... Możecie przetłumaczyć list?

Cześć kochanie!
Właśnie naprawiłam swój komputer w domu. Przeczytałam wiadomość z e-maila: [email]
Wiedz, że ja też mam te noce przed oczami. Idę nad rzekę. Słysząc jej szum, przypominam sobie szum fal we Włoszech... i chłód. Ale zaraz robi mi się gorąco, jak wtedy kiedy byłeś obok mnie. Bardzo bym chciała to jeszcze raz powtórzyć, ale już bez ograniczeń :) Będę w sierpniu, na 10 dni. Nie chcę Ci robić kłopotu, więc pójdę z Katie do hotelu, choć byłoby mi bardzo miło pomieszkać parę dni z Tobą :) Za rok na 100% przyjadę sama i w takim terminie, jaki będzie Ci pasował, o ile będziesz chciał. Mam nadzieję, że nie zapomnisz o mnie... W jakimkolwiek celu mnie poznałeś, wiedz, że nie żałuję. Jesteś wspaniałym mężczyzną (i bardzo przystojnym) masz super charakter, zapewne nie możesz się opędzić od dziewczyn :) Ja myślę o Tobie codziennie. Za każdym razem mam ochotę rzucić to wszystko i pojechać na Sycylię. Od tygodnia nie mam już chłopaka. Niepotrzebnie się nim przejmowałam, gdy byłam na Sycylii. Teraz czekam aż znów Cię spotkam... silnego, przystojnego, inteligentnego, otoczonego złotym piaskiem i błękitnym morzem z tym słodkim uśmiechem na twarzy. Tęsknię i całuję. Pamiętaj - Kocham Cię.

Tak, wiem... troszkę długie... ale na prawdę, BARDZO mi na tym zależy... pomożecie? Czekam na szybkie odpowiedzi... :*:*:* Baci :*
Tak jak przetlumaczylam jest w miare poprawnie i na pewno zrozumiale ale jesli ktos bedzie na tyle mily i poprawi to ben venga! Na pewno sa jakies bledy i mozna by bylo to napisac "piekniej"

Ciao Amore
Appena ho aggiustato il mio compiuter. Ho letto il messaggio in posta elletronica: [email]
Sappi che anch'io ho davanti agli occhi quelle notti.
Vado al fiume, ascoltando il rumore dell'acqua mi ritorna in mente il rumore delle onde in Italia...e freddo. Ma subito sento il ardore, cosi' quando stavi vicino a me. Vorrei tanto rivivere di nuovo questi emozioni, ma senza frontieri:)
Verro' ad agosto per 10 giorni. Non voglio disturbarti, andro' con Katie in hotel, anche se mi piacerebbe vivere questi giorni insieme a te.
Tra un anno al 1000% verro' da sola e quando sara' comodo per te, se tu lo vorrai'
Spero che non ti scorderai di me...
Qualsiasi era il tuo movente per conosermi, sappi che non mi pento.
Sei un uomo stupendo(e molto atreente), hai un carattere ottimo, sicuramente ti vanno dietro tante donne.
Ti penso ogni giornoe ogni volta ho voglia di abbandonare tutto e andare in Sicilia.
Da una settimana non sono piu' fidanzata. Non valeva la pena a preoccuparmi di questo quando ero in Sicilia.
Adesso asspetto solo quando di nuovo ti incontro... un uomo forte, atreente, inteligente, intorno a te la sabbia di color oro e celo azzuro, con il tuo sorriso dolce.
Mi manchi tanto. Un bacio.
Ricordati che Ti Amo.
Bardzo Ci dziękuję :* To tłumaczenie było na wagę złota. Hm.. ale może ktoś jeszcze to sprawdzi, co?

»

Życie, praca, nauka