Witam,prosze o przetlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc skarbie,u mnie dobrze.Ja tez mam twoje zdjecia i filmik w telefonie,i bardzo czesto to ogladam.Uwielbialam kiedy sie do mnie usmiechales,i bardzo mi tego brakuje,tesknie za tym wszystkim tak bardzo ze trudno mi to opisac,chcialabym byc blisko Ciebie,dlaczego to takie trudne?Napisz co u Ciebie,caluje mocno.Pa.
Ciao tesoro, da me bene. Anch'io ho delle tue foto e del video sul cellulare, molto spesso lo guardo. Andavo pazza per il modo in quale mi sorridevi,e mi manca tanto, ho talmente tanta nostalgia di tutto ciò che non so discrivere. Vorrei essere vicino a te, perche questo é cosi difficile? Scrivimi come stai, ti bacio forte. ciao
poprawcie....
Bardzo,bardzo Ci dziekuje
ja mam troszkę dłuższy teks to tłumaczenia, ale proszę zlitujcie się.. :)

Il pranzo si consuma di solito dalle 12.30 alle 13.30. Fino a non molti anni fa il pranzo in famiglia, insieme alla cena, era un momento molto importante nella giornata degli italiani. Ora, con le nuove abitudini di vita, sta perdendo importanza, molte persone pranzano alle mense nei luoghi di lavoro oppure, per mancanza di tempo, si consuma un panino fuori casa. Chi pranza ancora in famiglia di solito mangia un primo piatto a base di pasta, un secondo a base di carne, pesce o uova con un contorno di verdure; si beve spesso vino. Per finire, la frutta e non può mancare il caffè. Bardzo bardzo proszę o przetłumaczenie bo jest mi to koniecznie potrzebne.
obiad je sie zazwyczaj miedzy 12.30 a 13.30. Do niedawna obiad rodzinny razem z kolacja był momentem bardzo waznym w ciagu dnia Włochów. Teraz wraz z nowymi przyzwyczajeniami zyciowymi traci waznosc, wiele osób jada w stołowkach w miejscu pracy lub tez z braku czasu jada sie kanapkę poza domem. Kto jeszcze jada z rodzina zwykle jada pierwsze danie,którego podstawa jest makaron, drugie,którego podstawa jest mieso, ryby lub jajka, przystawka z warzyw, zwykle pije sie wino. Na koniec owoce i nie moze zabraknac kawy.

Pozdrawiam!!
bardzo bardzo bardzo dziękuję i również pozdrawiam!:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka