z włoskiego na polski - mail

Temat przeniesiony do archwium.
Scusa se ti rispondo in ritardo ma non sono stato al computer in questi giorni e quindi non ho visto le mail!
Comunque tutto ok!te??
Libri della letteratura italiana ce ne sono tanti...del 1900 ti posso consigliare autori come Italo Calvino e Eugenio Montale
però visto ke io preferisco il genere giallo(or "thriller"), ti consiglio di leggere Agatha Christie(che credo che conoscerai già :-))

Beh sarei molto contento di venire in Polonia, e comunque il mio inglese è ad un livello accettabile eheh

Domani parto, vado al mare 3 giorni a trovare mio nonno che abita in Liguria(una regione italiana che si affaccia sul mare!)
Spero di riposarmi un pò perchè ho appena finito di dare esami a scuola e teatro, quindi spero proprio di rilassarmi eheh

Capodanno????alcuni miei amici vanno a Rimini e a Riccione eheh...sono proprio pazzi!!!!!!!!!!!!

Ci sentiamo!!!!!!!!
Wybacz ze odpisuje Ci pozno ale nie siedzialem na komputerze wiec nie odczytalem maili. W kazdym razie u mnie wszystko ok a u Ciebie? Ksiazek do literatury wloskiej jest mnostwo. Ja z 1900 polecilbym ci takich autorow Jak I. Calvino i eugenio montale. Z uwagi ze lubie kryminaly polecilbym ci Agate Cristie( sadze ze ja znasz).
Cieszylbym sie bardzo gdybym mogl przyjechac do Polski. Nawiasem mowiac moj angielski jest do zaakceptowania. Sylwester ? niektorzy moi znajomi wybieraja sie do Rimmini i Riccione..szalency! ehhe
do uslyszenia!
Jutro wyjezdzam na 3 dni nad morze do regionu Liguria( jeden z regionow z widokiem na morze).
Mam nadzieje ze sobie troche odpoczne bo dopiero mialem egzaminy e szkole no i teatr, wiec mam taka nadzieje ze odpoczne.
przepraszam ze ci nie odpisalam ale nie bylo uzywalam komputera w tych dniach i nie widzialam maila !
w kazdym razie wszystko ok a u ciebie ?
wloskich ksiazek z 1900 jest duzo moge ci polecic autorow takich jak Italo Calvino i Eugenio Montale ale poniewaz ja cie widze bardziej w rodzaju zoltym albo w thilerze polecam ci przeczytac Agatha Christie(i wierze ze juz ja znasz )
no wiec jestem bardzo szczesliwy ze przyjade do polski a i w kazdym razie moj angielski jest do zaakceptowania .haha
jutro wyjedzam jade nad morze na 3 dni aby odwiedzic mojego dziadka ktory mieszka w ligurii (czesc wloch ktora jest nad morzem ) mam nadzieje odpoczac troche bo wlasnie zkonczylem zdawac egzaminy do szkoly teatralnej i mam nadzieje ze sie w koncu zrelaksuje .haha
sylwester ???? niektorzy moi przyjaciele jada do rimmini i do riccione hahato sa po prostu wariaci !!!
do uslyszenia !!
Beh sarei molto contento di venire in Polonia,bylbym bardzo szczesliwy gdybym mogl przyjechac do polski

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia