buona notte e sogni d`oro -co to znaczy??

Temat przeniesiony do archwium.
buona notte e sogni d`oro -co to znaczy??z góry dziękję za pomoc
Dobrej nocy i kolorowych snów (we Włoszech życzy się złotych snów i takie jest dokładne tłumaczenie)
dziękuję bardzo
dokladnie "śnij na złoto":)
dokladnie zlotych snow:)
to samo co u nas kolorowych snow/czyli zyczymy dobrego,relaksujacego snu i pieknych marzen sennych,czyli sammych cennych rzeczy,u Wlochow jest to kolor zloty...cenny dla nich,widzilas jak sie zlotem obwieszaja? :D
mam do Ciebie bardzo serdeczną prośbe, możesz mi prztłumaczyć, co oznacza tekst Se io fossi il sole e tu la luna,nel mondo non ci sarebbe più luce,la nostra
eclissi oscurerebbe il cielo.Sei sempre nei miei sogni.
mniej więcej wiem ale chciałabym miec pewność. on mieszka niedaleko Mialno
to oczywiście do Kasi z Milano lub kogoś innego, bardzo proszę
Gdybym byl sloncem a Ty ksiezycem na swiecie nie byloby swiatla ,gdyz zacmienie (eclissi-zacmienieSlonca lub Ksiezyca) zakryloby niebo.

mniej wiecej:)
Jesli jabyłbym słońcem i ty księżycem,w świecie nie byłoby więcej światło,nasza
zaćmienie przysłoniłoby cale niebo.Jestes zawsze w moich snach.
ja bylbym /oddzielnie
Jesli ja bylbym sloncem a ty ksiezycem,na swiecie nie potrzebne by bylo wiecej swiatla,nasze znikniecie zaciemniloby (zacmiloby) niebo.Jestes zawsze w moich snach.
w tym zacmieniu chodzi poetycko o waszym wspolnym polaczenu/w domysle o akcie seksualnym/poetyckie to!podoba mi sie
eclisse Solare-zacmienie Slonca
a eclissi przenosnie znaczy tez znikniecie,pozdrawiam
bardzo dziękuje wszytskim, volio parlare bene italiano pero purtroppo mija lingua non molto buona ancora:) grazie mile Kasiu z milano, Gelato e altri
gelato ale ten tekst jest może za bardzo śmiały? hmmmmmmmm..........
nie zgadzam sie co do"nie potrzebne by bylo wiecej swiatla..."
ja powiedziałabym, że raczej subtelny...
bez cienia watpliwosci tekst jest poetycki i romantyczny,jest piekny
gelato a co powiesz na taki???
Luna d'argento con stelle dorate gnomi folletti e fatine incantate una pioggia di auguri ed un pensiero fatato per un Capodanno Magico e fortunato, proszę o komentarz
Kasiu z Milano i Ciebie proszę o komentarz
po prostu slodkie zyczenia i tyle:)

Srebrnego ksiezyca i zlotych gwiazd,skrzatow,wrozek ,deszczu zyczen i magicznego prezentu na magiczny ,szczesliwy Nowy Rok
dla mnie sa to magiczne zyczenia ,magiczne wieczorne zyczenia...gdyz najpiekniejsza kobieta swiata jest...NOC.On chce cie zaczarowac,przeslac ci w podswiadomosc ze marzenia maja sile spelnienia. Z jego zyczen mozna wywnioskowac, ze facet lubi pozna pore dnia mozliwe ze jest "brunet wieczorowa pora"/czy ma ciemne wlosy? :D/ generalnie sadze ze facet jest" sowa' a nie "skowronkiem.." jest bardziej sklonny do romantycznych wyznan wieczorami niz z rana?Ma wiecej witalnoci wieczorami?Jaki on jest znak zodiaku?skad ten romantyzm?jest bardzo inteligentny.
Stokrotka ,nie czaruj:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia