bardzo proszę przetłumaczyć na polski....

Temat przeniesiony do archwium.
ciao mentre aspetto tua mamma che finisce il lavoro cerco di imparare a fare
qualcosa con il computer, non sono riuscito a vedere le foto che mi hai allegato
spero di riuscirci presto.avrei tante cose da raccontarti ma stasera non mi va e non
ho nemmeno tanto tempo,magari nella prossima inizio a dirti qualcosa e voglio dei
tuoi consigli. purtroppo sia io che la mamma durante le feste di natale ecapodanno
abbiamo lavorato quasi sempre e siamo molto stanchi, ci vorrebbe un pò di riposo ma
in questo periodo non è possibile. da noi in questi giorni piove e per il momento
non è prevista neve.ora vi auguro buona notte mentre io vado a prendere mamma perchè
tra poco finisce il servizio.
czesc, podczas gdy czekam az twoja mama skończy pracę, próbuje nauczyć się obsługiwac komputer. Nie udało mi sie obejrzec twoich zdjęć, które załączyłaś. Mam nadzieje, ze niedługo mi się to uda. Miałbym ci duzo do opowiedzenia, ale dzisiaj wieczorem nie jestem w nastroju i nie mam nawet za duzo czasu. Może w następnym (mailu) zacznę ci cos mówić i poproszę o twoją radę. Niestety ja i twoja mama, w czasie świąt i sylwestra, prawie cały czas pracowaliśmy i jesteśmy bardzo zmęczeni. Przydałoby się trochę odpoczynku, lecz w tym okresie jest to niemożliwe. U nas obecnie pada i jak narazie nie przewiduje się śniegu. Teraz życze wam dobrej nocy, podczas gdy ja jade odebrac mamę, poniewaz niedługo kończy pracę(służbę?)