Co znaczy...

Temat przeniesiony do archwium.
Co oznacza słowo "oramai"??? Wiem, jedynie co oznaczają po rozdzieleniu ora-teraz, godzina, mai- nigdy...ale co oznacza to słowo?
teraz, juz
ormai,to wlasciwa pisownia
agula mam nadzieje ze wybilas jej./jemu wysylanie kasy w kopercie? Ukradna jak nic,mowie ci!
No właśnie...mów coś człowiekowi, to ten i tak swoje...List w drodze, a ja i tak nie miałam nic do gadania...:( Zobaczymy... Ps. dzieki za pomoc:)
jakby te pieniadze wlozyl w podwojna karte imieninowa ale wczesniej je zapakowal w cienka warstwe foli aluminiowej/spozywczej/ bo nie przeswiewetli..i ta karte imieninowa zakleil tasma przezroczysta brzegi i wlozyl w dwie koperty...to by doszlo.Trzymam kciuki, ale sam pomysl glupi ,bo nasza poczta szwankuje..ja dostala karte swiateczna wyslana z Krakowa 11 grudnia. doszla do stolicy 30 stycz.A z Wloch idzie poczta priorytetowa ok 6 dni do 20dni>Trzymam kciuki..raz doszlo do mnie tysiac papieru w kopercie..szczeka mi opadla przy skrzynce na listy ,raz ze tyle kasy i dwa ,ze w ogole doszlo do mnie.Nieziemski fart, ze ktos nie oblowil.Niespodzianka dla mnie podwojna ,bo sie tej przesylki nie spodziewalam.
agula powiedz mu, ze w niektorych bankach przelewy do Polski sa juz bezpaltne!ja mam tak od listopada.Kasa jest w ciagu 2 gora 3 dni na koncie w kraju
Ormai to jak cos bez mozliwosci odwrotu (dokonane) np.: teraz to joz dupa :)

ormai non c'e piu' niente da fare
ormai e' fatta
ormai siamo partiti

Pieniadze mozesz wyslac np. przez Western Union , po 15 minutach je mozesz wybrac.
darekk ,wiesz ale ta osoba lubi na poczte chodzic,pewnie pracuje tam jakas niezla laska..:D
Spoko, dzięki za wszystko ludzie kochani...Niby nic a tyle szumu...sama się troche martwie, bo nie chiałam i nie chce tych pieniedzy, ale co moge zrobic, jak nadawca nawet mnie nie posłuchał, a po drugie teraz to już za poźno...:( Trzymcie kciuki, zeby wszystko doszło w całości...A ja odezwe się na pewno, i napisze co i jak z tym nieszczęsnym listem...Buziaki:*
A nie , ze nadawca nie wyslal , a pozniej powie ze pewnie zginely ? Hmmmm....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę